Ο Οργανισμός Ηνωμένων Εθνών απηύθυνε την Παρασκευή έκκληση σε όλες τις εμπλεκόμενες πλευρές στην ουκρανική κρίση να σεβαστούν πλήρως την κατάπαυση του πυρός που προέβλεπαν οι συμφωνίες του Μινσκ τον Φεβρουάριο, την ώρα που η διεθνής κοινότητα εκφράζει την ανησυχία της για την κλιμάκωση της έντασης στην ανατολική Ουκρανία.

«Η κατάπαυση του πυρός πρέπει να γίνει απόλυτα σεβαστή και η προστασία των πολιτών πρέπει να αποτελεί προτεραιότητα» υπογράμμισε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του ΟΗΕ αρμόδιος για πολιτικά θέματα Τζέφρι Φέλτμαν, κατά τη διάρκεια μιας έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας, η οποία συγκλήθηκε κατόπιν πρωτοβουλίας της Λιθουανίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ενδέχεται να γίνουμε μάρτυρες είτε της κλιμάκωσης μιας διένεξης που είναι δύσκολο να διευθετήσουμε είτε μιας προσωρινής αναζωπύρωσης των εντάσεων σε ορισμένες περιοχές της σύρραξης» επισήμανε ακόμη ο Φέλτμαν μιλώντας στη συνεδρίαση των 15 κρατών μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας.

«Δεν πρέπει να επιτρέψουμε κανένα από τα παραπάνω σενάρια» να γίνει πραγματικότητα, τόνισε ο Φέλτμαν.

Επίθεση που εξαπέλυσαν οι ρωσόφωνοι αυτονομιστές, σύμφωνα με το Κίεβο, εναντίον της Μαριίνκα, μιας πόλης που βρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων από το Ντονέτσκ, στοίχισε τη ζωή την Τετάρτη σε τουλάχιστον 28 ανθρώπους. Πρόκειται για τις χειρότερες συγκρούσεις που ξέσπασαν μετά την εκεχειρία που υπεγράφη τον Φεβρουάριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης