Eξαιρετικά σημαντικό χαρακτηρίζει τον ρόλο των θρησκευτικών ηγετών στην προσπάθεια λύσης του Κυπριακού ο νέος ειδικός σύμβουλος του γγ των Ηνωμένων Εθνών Έσπεν Μπαρτ Άιντε.

Σε δηλώσεις του, έπειτα από γεύμα στο οποίο παρακάθισε με όλους τους θρησκευτικούς ηγέτες της Κύπρου ή αντιπροσώπους τους στην κατοικία του πρεσβευτή της Σουηδίας, στη Λευκωσία ο κ. Άιντε ανέφερε ότι «όλοι επανέλαβαν τη δέσμευσή τους να βοηθήσουν στην εξεύρεση λύσης και να διαδραματίσουν τον εξαιρετικά σημαντικό τους ρόλο με τις κοινότητές τους να εμπνεύσουν τους πολιτικούς ηγέτες να σκεφτούν τις ευκαιρίες που ολόκληρος ο λαός της Κύπρου θα έχει, εάν το Κυπριακό λυθεί».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τόνισε δε ότι είναι πολύ σημαντική στιγμή για να λυθεί το πρόβλημα, τόσο λόγω των δραματικών συνεπειών από τη συνεχιζόμενη απουσία λύσης, αλλά και διότι θα υπάρξουν θετικές ευκαιρίες.

Από την πλευρά τους, τόσο ο αρχιεπίσκοπος της Κύπρου Χρυσόστομος όσο και ο μουφτής των Τουρκοκυπρίων Ταλίπ Αταλάι, εξέφρασαν τη βούλησή τους για συνεργασία, τονίζοντας ότι το πρόβλημα της Κύπρου δεν είναι θρησκευτικό.
Πηγή: ΑΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης