Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ αποφάσισε να αναστείλει την κύρια ετήσια σύνοδό του, που διαρκεί τέσσερις εβδομάδες, από αύριο, Παρασκευή, ολοκληρώνοντας τις εργασίες μία εβδομάδα νωρίτερα, λόγω της πανδημίας του νέου κορωνοϊού.

Χθες οι Αρχές της Γενεύης δήλωσαν πως οι δημόσιες συναντήσεις στην ελβετική πόλη θα πρέπει να περιοριστούν στα 100 άτομα και ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας χαρακτήρισε για πρώτη φορά το ξέσπασμα ως πανδημία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η πρεσβευτής της Αυστρίας Ελίζαμπετ Τίτσι-Φίσιλμπεργκερ, πρόεδρος του 47μελούς σώματος, δήλωσε πως το γραφείο της έλαβε υπόψη του την πιο πρόσφατη εκτίμηση του Π.Ο.Υ. και «κατέληξε πως υπό τις παρούσες περιστάσεις, μια εύτακτη αναστολή της συνόδου μέχρι το τέλος αυτής της εβδομάδας θα ήταν η καλύτερη προσέγγιση».

Το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων θα πρέπει να πραγματοποιηθεί αύριο, Παρασκευή, κυρίως για να προχωρήσει στον διορισμό ειδικών εισηγητών, αυτών των ανεξάρτητων ειδικών του ΟΗΕ που αναλαμβάνουν να παρακολουθήσουν ιδιαίτερες καταστάσεις.

Τα σχέδια ψηφισμάτων αναμένεται να οριστικοποιηθούν πριν από αύριο το μεσημέρι, αλλά θα εξεταστούν κατά την επανάληψη των εργασιών σε μεταγενέστερη ημερομηνία, η οποία δεν έχει οριστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πολλά σημαντικά ψηφίσματα αναμένονται, κυρίως για τη Λιβύη, για την οποία η Ελβετία θέλει να συσταθεί μια επιτροπή διεθνούς έρευνας.

Μέχρι αύριο το βράδυ, μόνο ένας εκπρόσωπος ανά αντιπροσωπεία μπορεί να συμμετέχει στις συνεδριάσεις του Συμβουλίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης