Ένας βομβιστής-καμικάζι σκότωσε δύο κυανόκρανους του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών από το Τσαντ κι ένα παιδί πυροδοτώντας τα εκρηκτικά με τα οποία είχε ζωστεί στη βόρεια πόλη Τεσαλίτ του Μάλι, δήλωσαν προ ολίγου πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Η επίθεση, στην οποία τραυματίστηκαν τρεις ακόμη κυανόκρανοι, στελέχη των ένοπλων δυνάμεων του Τσαντ, σημειώθηκε κοντά στην πολυσύχναστη αγορά της Τεσαλίτ, μια πόλη στην περιφέρεια Κιντάλ του Μαλί, όπου κυριαρχούν αυτονομιστικές ένοπλες ομάδες των φυλών της εθνικής ομάδας των Τουαρέγκ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ένας βομβιστής αυτοκτονίας πυροδότησε την ζώνη με εκρηκτικά που φορούσε σε ένα σημείο ελέγχου που επάνδρωναν στρατιώτες από το Τσαντ», δήλωσε αξιωματικός των υπηρεσιών ασφαλείας του Μάλι ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Οι δυνάμεις ασφαλείας του Μάλι τέθηκαν σε κατάσταση ύψιστου συναγερμού μετά την επίθεση αυτή, όπως ανακοίνωσε ο στρατός της αφρικανικής χώρας.

«Μετά την επίθεση οι περιπολίες αυξήθηκαν στην πόλη και πέραν αυτής», είπε κάτοικος της περιοχής που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν καταδίκασε την επίθεση αυτή, όπως δήλωσε ο εκπρόσωπός του στη Νέα Υόρκη. «Ο γενικός γραμματέας εκφράζει τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες των πεσόντων κυανοκράνων και εύχεται ταχεία ανάταξη σε εκείνους οι οποίοι τραυματίστηκαν», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ΟΗΕ Μάρτιν Νεσίρκι. Ο Μπαν πρόσθεσε ότι η επίθεση αυτή δεν θα εμποδίσει τα Ηνωμένα Έθνη να συνεχίσουν το έργο της αποκατάστασης της ειρήνης και της ασφάλειας στο Μάλι, πρόσθεσε ο εκπρόσωπός του.

Η επίθεση σημειώθηκε καθώς η κυβέρνηση του Μάλι προετοιμάζεται να διεξαγάγει μια εθνική διάσκεψη για να εξεταστεί το θέμα της αποκέντρωσης και της τόνωσης της οικονομικής ανάπτυξης στις βόρειες επαρχίες της χώρας, οι οποίες πλήττονται από τη φτώχεια.

Η αφρικανική χώρα προσπαθεί να ανανήψει μετά το στρατιωτικό πραξικόπημα και την ισλαμιστική εξέγερση που ώθησε τις γαλλικές ένοπλες δυνάμεις να επέμβουν νωρίτερα φέτος στην πρώην αποικία της Γαλλίας.

Πηγή: ΑΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης