Όλα δείχνουν πλειοψηφία των Δημοκρατικών στη Γερουσία

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2021, 20:12
Όλα δείχνουν πλειοψηφία των Δημοκρατικών στη Γερουσία

Οι Δημοκρατικοί φαίνεται να πλησιάζουν την πλειοψηφία στο Κογκρέσο (Βουλή Αντιπροσώπων και Γερουσία), καθώς όλα δείχνουν πως θα επικρατήσουν οι δύο υποψήφιοί τους στις επαναληπτικές εκλογές της Τζόρτζια.

Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα αισιόδοξος ότι ο Τζον 'Οσοφ θα νικήσει αφότου ο συνάδελφός του Δημοκρατικός Ραφαέλ Γουόρνοκ προβλέπεται να κερδίσει μία από τις δύο έδρες της αμερικανικής Γερουσίας στις επαναληπτικές εκλογές της Τρίτης.

Σε ανακοίνωση, ο Μπάιντεν υποσχέθηκε να εργαστεί μαζί και με τα δύο κόμματα για να αντιμετωπίσει την πανδημία του COVID-19 και να προχωρήσει τους διορισμούς στο υπουργικό του συμβούλιο, προσθέτοντας πως φαίνεται ότι οι ψηφοφόροι της Τζόρτζια έδωσαν στους Δημοκρατικούς την πλειοψηφία στην αμερικανική Γερουσία.

Εν αναμονή του αποτελέσματος των εκλογών

Αν και δεν έχει προκύψει ακόμη το τελικό αποτέλεσμα των εκλογών, φαίνεται πως ο Ράφαελ Γουόρνοκ θα επικρατήσει και θα κερδίσει τη μία από τις δύο έδρες της Γερουσίας, ενώ κοντά στη νίκη βρίσκεται και ο Τζον Όσοφ, ο άλλος υποψήφιος των Δημοκρατικών.

Μέχρι στιγμής έχει καταμετρηθεί το 98% των ψήφων, ενώ το δίκτυο US TV, το ABC και το Associated Press μεταξύ άλλων έχουν κηρύξει ως πρώτο νικητή των δύο αναμετρήσεων τον Γουόρνοκ.

Οι Δημοκρατικοί χρειάζονται και την δεύτερη έδρα της πολιτείας, την οποία διεκδικεί ο Τζον Όσοφ.

Εάν ο Όσοφ ηττηθεί, οι Ρεπουμπλικανοί θα διατηρήσουν για ακόμη μία διετία τον έλεγχο της Γερουσίας, δυσκολεύοντας το έργο του Τζο Μπάιντεν.

Αυτή την στιγμή, ο Γουόρνοκ προηγείται με 50,6% έναντι 49,4% της απερχόμενης Γερουσιάστριας των Ρεπουμπλικανών, Κέλλι Λόφλερ, ενώ ο Όσοφ λαμβάνει το 50,2% των ψήφων έναντι 49,8% του Ντέιβιντ Περντό.

 

"Δεν θα παραδεχτούμε ποτέ" την ήττα, δηλώνει ο Ντόναλντ Τραμπ

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε σήμερα ενώπιον υποστηρικτών του που πανηγύριζαν ότι δεν θα παραδεχτεί ποτέ την ήττα του στις προεδρικές εκλογές του 2020 κάνοντας λόγο για εκτεταμένη εκλογική νοθεία, μόλις δύο εβδομάδες πριν αναλάβει καθήκοντα στον Λευκό Οίκο ο εκλεγμένος πρόεδρος Δημοκρατικός Τζο Μπάιντεν.

"Ποτέ δεν θα παραιτηθούμε. Δεν θα τα παρατήσουμε ποτέ. Δεν θα παραδεχτούμε ποτέ", δήλωσε ο Τραμπ κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης που χρηματοδοτήθηκε από εκστρατεία στην περιοχή του πάρκου Ellipse, κοντά στον Λευκό Οίκο, κάτω από έναν ουρανό γεμάτο σύννεφα, ισχυριζόμενος χωρίς αποδείξεις ότι "εκατοντάδες χιλιάδες" άνθρωποι παρευρέθηκαν στην εκδήλωση. "Θα σταματήσουμε την κλοπή", δήλωσε.

"Κερδίσαμε αυτές τις εκλογές και τις κερδίσαμε ευρέως", είπε, πέρα από κάθε πραγματικότητα και παρά την απουσία αποδεικτικών στοιχείων που να υποστηρίζουν την υπόθεση της εκλογικής απάτης.

 

 

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 6 Ιανουαρίου 2021, 20:12