Το σύμπαν και όλα όσα περιέχει μπορεί να πάψει να υφίσταται, έπειτα από 3,7 δισεκατομμύρια χρόνια, σύμφωνα με Αμερικανούς και Ιάπωνες αστροφυσικούς που αμφισβητούν τη θεωρία την οποία αποδέχεται η πλειοψηφία των κοσμολόγων για μία αέναη επέκταση του χωροχρόνου.

«Είναι απίθανο το σύμπαν να σταματήσει στη διάρκεια της δικής μας ζωής, αλλά υπάρχει 50% πιθανότητα ο χρόνος να γνωρίσει ένα τέλος σε 3,7 δισεκατομμύρια χρόνια», εκτιμούν οι ερευνητές στην ανακοίνωσή τους (Περισσότερα: arXiv.org).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γνωστοποιούν πως ορισμένες μέθοδοι και υποθέσεις που χρησιμοποιούνται εδώ και πολύ καιρό από τους αστροφυσικούς, ιδίως ένα αυθαίρετο όριο του χρόνου, προκειμένου να υπολογιστούν οι πιθανότητες ένα σύμπαν να επεκτείνεται αιώνια, οδηγούν στην πραγματικότητα στο συμπέρασμα πως ο χρόνος θα έχει ένα τέλος.

Σύμφωνα με την κοινώς αποδεκτή θεωρία, το σύμπαν γεννήθηκε από το «Big Bang» πριν από περίπου 13,7 δισεκατομμύρια χρόνια και συνεχίζει να επεκτείνεται με μία ταχύτητα που επιταχύνεται εκθετικά, ωθούμενο από την ενέργεια του κενού, και αυτό εις το αιώνα τον… άπαντα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης