Εμάνοελ και Χέσους ονόμασε η μητέρα το μωρό που γεννήθηκε με δυο κεφάλια. Η 25χρονη Μαρία ντε Ναζάρε, τους τελευταίους μήνες της κύησης της δεν είχε υποβληθεί στις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις επειδή διέμενε σε μία απομακρυσμένη περιοχή της Βραζιλίας.

Η νεαρή μητέρα πληροφορήθηκε ότι κυοφορεί ένα μωρό με δύο κεφάλια λίγες ώρες πριν περάσει την πόρτα του χειρουργείου. Κατά τη διάρκεια των εξετάσεων, οι γιατροί βρήκαν πως το μωρό που κυοφορούσε η 25χρονη Μαρία είχε δυο εγκεφάλους, δυο σπονδυλικές στήλες, αλλά μοιράζονταν μια καρδιά, πνεύμονες, συκώτι και λεκάνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι θεράποντες ιατροί θέλοντας να αποφύγουν οποιαδήποτε δυσάρεστη έκπληξη που θα έβαζε σε κίνδυνο τη ζωή της μητέρας και του παιδιού προχώρησαν σε καισαρική. Η μητέρα είχε συνεχώς το παιδί μαζί της και μάλιστα θήλασαν και τα δυο στόματα.

Η επιθυμία της ήταν να πάρει το μωρό αμέσως σπίτι. Αλλά μεταφέρθηκε με αεροσκάφος-ασθενοφόρο σε ειδικό νοσοκομείο στην πρωτεύουσα της επαρχίας, Μπέλεμ για νέες εξετάσεις. Αναμένεται να πάρουν εξιτήριο αργότερα μέσα στην εβδομάδα.
 
 Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γεννήθηκε μωρό με δύο κεφάλια στην Βραζιλία Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2011, 07:06


σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης