«Όλα τα ‘χε η Μαριωρή, ο φερετζές τής έλειπε»…

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012, 10:53
«Όλα τα ‘χε η Μαριωρή, ο φερετζές τής έλειπε»…
Έτσι λέει ο σοφός λαός και είναι μία φράση που χαρακτηρίζει απόλυτα την κατάσταση που βιώνει ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ, ο οποίος, εκτός από την οικονομική κρίση, έχει να αντιμετωπίσει και το «ξεκατίνιασμα» της πρώην και της νυν.

Μετά τη στήριξη στον αντίπαλο της Σεγκολέν Ρουαγιάλ στις εκλογές, η Β. Τριερβελέρ δήλωσε ότι «απλώς ανέχεται» την πρώην σύντροφο του Φρανσουά Ολάντ, ενώ φέρεται να ζήτησε την απομάκρυνση γυναίκας αστυνομικού που ήταν μέλος της προσωπικής φρουράς του Γάλλου προέδρου.

Όλα ξεκίνησαν με την κυκλοφορία την Πέμπτη ενός φωτογραφικού λευκώματος του Στεφάν Ριέ με τίτλο «Ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ», του οποίου τις λεζάντες επιμελήθηκε η Β. Τριερβελέρ.

Σε μία από τις φωτογραφίες που απεικονίζεται ο Φρανσουά Ολάντ με τη Σεγκολέν Ρουαγιάλ σε συγκέντρωση του Σοσιαλιστικού Κόμματος στην πόλη Ρεν τον Απρίλιο, η Τριερβελέρ έχει γράψει: «Θα τη φιλήσει, θα τη χαιρετήσει διά χειραψίας; Αυτά είναι τα κρίσιμα ερωτήματα που θέτουν οι συνάδελφοί μου. Ναι, ο άνδρας που αγαπώ είχε σχέση με μια άλλη γυναίκα πριν από μένα. Και τυχαίνει αυτή να ήταν υποψήφια για την Προεδρία της Δημοκρατίας. Το ανέχομαι».

Η λεζάντα αυτή δεν άρεσε ιδιαίτερα στους επικριτές της στάσης της Τριερβελέρ που ήδη την κατηγορούσαν για την ήττα της Σεγκολέν Ρουαγιάλ στις βουλευτικές εκλογές της Κυριακής.

Παράλληλα, το περιοδικό «L' Express» δημοσίευσε άρθρο, το οποίο αναφέρει ότι η Τριερβελέρ ζήτησε την απομάκρυνση γυναίκας αστυνομικού, μέλους της προσωπικής φρουράς του Φρανσουά Ολάντ.

Σύμφωνα με το περιοδικό, στις 29 Απριλίου, ύστερα από προεκλογική συγκέντρωση του Ολάντ, η Τριρβελέρ επιπλήττει την αστυνομικό, θεωρώντας την υπεύθυνη για την απώλεια προσωπικών αντικειμένων του Ολάντ και της ιδίας.

Τα αντικείμενα βρίσκονται τελικά σε διπλανή αίθουσα, αλλά η αστυνομικός απομακρύνεται με συνοπτικές διαδικασίες, έπειτα από αίτημα της Β. Τριερβελέρ. Από την πλευρά της, η Σ. Ρουαγιάλ κατηγορεί την Τριερβελέρ όχι μόνο για την ήττα της στις βουλευτικές εκλογές, αλλά και για εκείνη στις προεδρικές με αντίπαλο τον Νικολά Σαρκοζί!

Σε συνέντευξή της στο εβδομαδιαίο περιοδικό «Le Point», η Σ. Ρουαγιάλ δήλωσε ότι, της είναι τώρα ξεκάθαρο ότι την περίοδο της προεκλογικής της εκστρατείας για τη διεκδίκηση της προεδρίας, η Β. Τριερβελέρ έκανε ό,τι μπορούσε για να κρατήσει τον Φρ. Ολάντ μακριά της.

«Καταλαβαίνω ότι το 2007 η σχέση του με την Τριερβελέρ δεν βοήθησε τα πράγματα. Καταλαβαίνω τώρα γιατί ο Φρανσουά δεν με βοήθησε» δήλωσε.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2012, 11:25