Ολλανδία: Αδιευκρίνιστο το κίνητρο του ενόπλου που εισέβαλε στη δημόσια τηλεόραση

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015, 03:00
Ολλανδία: Αδιευκρίνιστο το κίνητρο του ενόπλου που εισέβαλε στη δημόσια τηλεόραση
Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Πέμπτης στη δημόσια ολλανδική τηλεόραση NOS όταν ένας ένοπλος εισέβαλε στο κτήριο και απαιτούσε να «βγει στον αέρα» προκειμένου να μεταδώσει τηλεοπτικό μήνυμα.

Ο άνδρας συνελήφθη πολύ γρήγορα από την αστυνομία, σύμφωνα με τις εικόνες που έδωσε στη δημοσιότητα το κανάλι.

Τα κίνητρα του παραμένουν αδιευκρίνιστα και σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, φορούσε μαύρο κοστούμι, λευκό πουκάμισο και σκούρα γραβάτα. Στο χέρι του κρατούσε ένα αντικείμενο που έμοιαζε με πιστόλι με σιγαστήρα.

Ένας δημοσιογράφος του ραδιοφώνου της NOS είπε ότι στο επεισόδιο αυτό δεν τραυματίστηκε κανείς, αλλά η τηλεόραση σταμάτησε να μεταδίδει το πρόγραμμα της επειδή το στούντιο εκκενώθηκε.

Ο ένοπλος μπήκε στο κτήριο γύρω στις 20:00, τοπική ώρα και συνελήφθη δέκα λεπτά αργότερα από τέσσερις αστυνομικούς.

Μια εκπρόσωπος της αστυνομίας επιβεβαίωσε το γεγονός, χωρίς ωστόσο να δώσει περισσότερες διευκρινίσεις για την υπόθεση.

Σε ένα βίντεο διάρκειας πέντε λεπτών που ανάρτησε στον ιστότοπό της η NOS διακρίνεται ο δράστης ο οποίος κρατά όμηρο, υπό την απειλή του όπλου, έναν εργαζόμενο ο οποίος δεν φαίνεται στην οθόνη και μιλά μαζί του επί περίπου τέσσερα λεπτά. Μόνο η αρχή της ομηρείας προβλήθηκε από το κανάλι.


Μιλώντας ήρεμα, ο ένοπλος ζήτησε να μιλήσει στον αέρα: «Τα πράγματα που θα ειπωθούν έχουν παγκόσμια σημασία», είπε και πρόσθεσε: «Μας προσέλαβαν οι μυστικές υπηρεσίες και ακούσαμε πράγματα που (...) τώρα θα τα αποκαλύψουμε».

Όταν οι τέσσερις αστυνομικοί μπήκαν στο στούντιο με προτεταμένα τα όπλα τους, ο δράστης έριξε αμέσως το δικό του κάτω και σήκωσε ψηλά τα χέρια.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 30 Ιανουαρίου 2015, 03:00