Ολλανδία-Covid-19: Παραιτήθηκε λόγω εξάντλησης ο υπουργός Ιατρικής Περίθαλψης

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020, 06:07
Ολλανδία-Covid-19: Παραιτήθηκε λόγω εξάντλησης ο υπουργός Ιατρικής Περίθαλψης

Ο υπουργός Ιατρικής Περίθαλψης Μπρούνο Μπρούινς, που ηγείται της μάχης της κυβέρνησης εναντίον της επιδημίας του νέου κορωνοϊού, παραιτήθηκε την Πέμπτη, μία ημέρα αφότου κατέρρευσε ενώ παρίστατο σε συνεδρίαση του κοινοβουλίου.

Ο 56χρονος πολιτικός λιποθύμησε και έπεσε στο πάτωμα του κοινοβουλίου, την ώρα που δεχόταν ερωτήσεις από συναδέλφους του. Αργότερα, δήλωσε ότι είναι εξαντλημένος και κατέρρευσε, έπειτα από εντατική εργασία πολλών εβδομάδων.

Η κυβέρνηση έκανε γνωστό, σε μια ανακοίνωση, ότι ο βασιλιάς Βίλεμ Αλεξάντερ έκανε δεκτή την παραίτησή του, όπως συνέστησε ο πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε, εκφράζοντας την "ευγνωμοσύνη του για τις σημαντικές υπηρεσίες" που προσέφερε ο Μπρούινς.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, τα καθήκοντα του παραιτηθέντος υπουργού αναλαμβάνει ο αντιπρόεδρος της ολλανδικής κυβέρνησης Χιούγκο ντι Γιονγκ.

"Έχασα τις αισθήσεις μου από την εξάντληση και πολλές εβδομάδες εντατικής εργασίας. Νιώθω καλύτερα τώρα. Πηγαίνω σπίτι μου για να ξεκουραστώ απόψε, προκειμένου να μπορέσω να επιστρέψω στη δουλειά μου αύριο στη μάχη εναντίον της κρίσης του κορωνοϊού, όπως καλύτερα μπορώ" έγραψε ο Μπρούινς σε ένα μήνυμα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το βράδυ της Τετάρτης.

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων από τον Covid-19 στην Ολλανδία αυξήθηκε κατά 409 και ανέρχεται πλέον σε 2.460, όπως ανακοίνωσε το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας (RIVM) σήμερα. Οι νεκροί από τον ιό ανέρχονται σε 76, με την ηλικία των θυμάτων να κυμαίνεται μεταξύ 63 και 95 ετών.

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 20 Μαρτίου 2020, 06:08