Ολλανδία: Δύο νεκροί και 26 τραυματίες σε καραμπόλες

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014, 20:59
Ολλανδία: Δύο νεκροί και 26 τραυματίες σε καραμπόλες
Αλλεπάλληλες καραμπόλες, στις οποίες ενεπλάκησαν τουλάχιστον 150 οχήματα, σημειώθηκαν τα ξημερώματα σε αυτοκινητόδρομο της Ολλανδίας λόγω της πυκνής ομίχλης, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν δύο άνθρωποι και να τραυματιστούν άλλοι 26.

Μάλιστα, ορισμένοι από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

Οι συγκρούσεις σημειώθηκαν σε ώρα αιχμής και στα δύο ρεύματα του αυτοκινητόδρομου Α58, στο ύψος της κοινότητας Χάινκενσαντ, ανάμεσα στις πόλεις Χους και Μίντελμπουργκ.

«Το πρωί, λόγω της πυκνής ομίχλης, σημειώθηκαν πολλά ατυχήματα γύρω στις 08:00» τοπική ώρα, δήλωσε εκπρόσωπος των υπηρεσιών διάσωσης της περιφέρειας Ζέελαντ.

Στην περιοχή έσπευσαν 50 ασθενοφόρα και ένα ελικόπτερο που αρχικά αντιμετώπισε δυσκολίες να προσεγγίσει τον αυτοκινητόδρομο λόγω της ομίχλης.«Πηγαίναμε με μικρή ταχύτητα γιατί η ορατότητα ήταν περιορισμένη και ξαφνικά βρεθήκαμε μπροστά σε έναν τοίχο ομίχλης» ανέφερε ένας οδηγός, αυτόπτης μάρτυρας των συγκρούσεων, που ο ίδιος γλίτωσε γιατί, όπως είπε, πρόλαβε να φρενάρει εγκαίρως.

Άλλοι μάρτυρες ωστόσο που μίλησαν στη δημόσια τηλεόραση NOS υποστήριξαν ότι ορισμένα αυτοκίνητα έτρεχαν με 120-130 χιλιόμετρα χωρίς να έχουν ανάψει τα φώτα ομίχλης. «Δεν βλέπαμε τίποτα στα 50 μέτρα και άλλοι δίπλα μας προσπερνούσαν με μεγάλη ταχύτητα» είπε ένας από αυτούς.
Οι διασώστες υποχρεώθηκαν να πάνε με τα πόδια μέχρι το σημείο όπου βρίσκονταν κάποιοι από τους τραυματίες γιατί τα τρακαρισμένα αυτοκίνητα είχαν κλείσει εντελώς τον δρόμο.

Μέσω του Twitter οι υπηρεσίες διάσωσης ζήτησαν από οδηγούς και επιβάτες να παραμείνουν κοντά στα οχήματά τους.

«Θα περάσει ένα λεωφορείο για να σας μεταφέρει στο χώρο πρώτων βοηθειών. Αφήστε τα κλειδιά στο αυτοκίνητό σας» έγραφε το μήνυμα.

Πηγές: ΑΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Σεπτεμβρίου 2014, 21:35