Ολλανδία: Γυναίκα 107 ετών ανάρρωσε από τον κορωνοϊό

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020, 16:27
Ολλανδία: Γυναίκα 107 ετών ανάρρωσε από τον κορωνοϊό

Μια Ολλανδέζα ηλικίας 107 ετών ανάρρωσε από τον νέο κορωνοϊό. Η υπεραιωνόβια μπορεί να είναι ο γηραιότερος άνθρωπος στον πλανήτη που επέζησε από την πανδημία του Covid-19.

Η Κορνέλια Ρας αρρώστησε στις 17 Μαρτίου, την επομένη των γενεθλίων της, γράφει η ολλανδική εφημερίδα AD, μετά τον εκκλησιασμό της μαζί με άλλους ενοίκους του οίκου ευγηρίας στον οποίο διαμένει στο Χούρεϊ-Οβερφλάκεϊ, ένα νησί στο νοτιοδυτικό τμήμα της χώρας. Αυτή και 40 άλλοι που εκκλησιάστηκαν διαγνώστηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό. 12 από αυτούς έχουν έκτοτε καταλήξει, αλλά οι γιατροί είπαν τη Δευτέρα στη Ρας ότι νίκησε την ασθένεια.

«Δεν περιμέναμε να επιζήσει», δήλωσε στην εφημερίδα η ανιψιά της Μαάικε ντε Χρόοτ. «Δεν παίρνει καμία φαρμακευτική αγωγή, εξακολουθεί να περπατάει καλά και γονατίζει κάθε βράδυ για να ευχαριστήσει τον Κύριο. Απ' ότι φαίνεται θα μπορέσει να συνεχίσει να το κάνει», πρόσθεσε η ανιψιά της.

Πριν από τη Ρας, ο γηραιότερος επιζήσας του νέου κορωνοϊού που έχει καταγραφεί από τότε που ξέσπασε η επιδημία ήταν ο Μπιλ Λάπσις, ένας Αμερικανός 104 ετών.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 9 Απριλίου 2020, 16:27