H κυβέρνηση της Ολλανδίας δαπάνησε 461.000 ευρώ για την ανέγερση ενός… φράκτη γύρω από την παραθαλάσσια εξοχική βίλα του βασιλιά Γουλιέλμου Αλεξάνδρου στη νότια Ελλάδα, μετέδωσε το τηλεοπτικό δίκτυο RTL News. Η είδηση έχει πυροδοτήσει σφοδρές επικρίσεις τόσο από τα μέσα ενημέρωσης όσο και από τον ολλανδικό λαό ο οποίος απαιτεί να δοθεί μια εξήγηση για τη κατασπατάληση αυτή του δημοσίου χρήματος.

Ειδικότερα, το RTL δημοσίευσε έγγραφα που δείχνουν ότι ένας γείτονας του Ολλανδού βασιλιά στο Κρανίδι έλαβε το πόσό των 461.000 ευρώ καθώς ενοικίασε στην ολλανδική κυβέρνηση, για χρονικό διάστημα 30 ετών, ένα οικόπεδο με το οποίο γειτνιάζει το βασιλικό ακίνητο προκειμένου να κατασκευαστεί ο φράκτης. Σημειώνεται ότι το οικόπεδο έχει αγοραστική αξία μόλις 35.000 ευρώ περίπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα ολλανδικά μέσα ενημέρωσης έκαναν γνωστή τη «δυσφορία» τους για αυτή την είδηση, με δημοφιλείς ειδησεογραφικούς ιστοτόπους να θέτουν υπό αμφισβήτηση την χρήση αυτή των χρημάτων των φορολογουμένων. «Το ολλανδικό κράτος καταληστεύτηκε» ήταν ο τίτλος ενός άρθρου. «Το ολλανδικό κράτος «έσκασε» μισό εκατομμύριο για έναν φράκτη» ανέφερε ένας άλλος τίτλος.

Ο βουλευτής της αντιπολίτευσης Αλεξάντερ Πέκτολντ δήλωσε ότι θα απαιτήσει διευκρινίσεις για την ανάγκη του να ξοδευτεί ένα τόσο μεγάλο ποσό για ένα φράκτη. «Η κυβέρνηση πρέπει προφανώς να προστατεύει το βασιλιά, όμως πρέπει επίσης να αποφεύγει τα άχρηστα έξοδα» είπε ο ίδιος όπως μετέδωσε το RTL.

Σημειώνεται ότι η ολλανδική βασιλική οικογένεια δεν έχει σχολιάσει μέχρι στιγμής επίσημα τα δημοσιεύματα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι η δεύτερη φορά αυτό το καλοκαίρι που τα έξοδα της ολλανδικής βασιλικής οικογένειας γίνονται πρωτοσέλιδη είδηση: Τον Ιούνιο βουλευτές είχαν καταθέσει ερωτήματα στο κοινοβούλιο για την ανακαίνιση ύψους 900.000 ευρώ ενός εκ των οικογενειακών παλατιών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης