Ο βασιλιάς και η βασίλισσα της Ολλανδίας εξέφρασαν τη Δευτέρα τη λύπη τους γιατί παραβίασαν τον κανόνα της κοινωνικής αποστασιοποίησης κατά του κορωνοϊού κατά τη διάρκεια των διακοπών τους στο νησί της Μήλου, ένα θέμα που αποκαλύπτει φωτογραφία που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο.

Στη φωτογραφία διακρίνεται το βασιλικό ζεύγος να είναι πλάι πλάι με έναν άνδρα, τον οποίο τα μέσα ενημέρωσης αναφέρουν ως έναν από τους ιδιοκτήτες εστιατορίου στην περιοχή Μαντράκια της Μήλου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η φωτογραφία δείχνει τον βασιλιά Βίλεμ-Αλεξάντερ να φορά πουκάμισο με σηκωμένα μανίκια και να κρατά τη μάσκα στο χέρι. Στο πλευρό του η σύζυγός του Μάξιμα, χαμογελαστή, και δίπλα της ο ιδιοκτήτης του μαγαζιού, κ. Καβαλιέρος.

Το βασιλικό ζευγάρι παραβίασε έτσι τον κανόνα της κοινωνικής αποστασιοποίησης που τηρείται σε πολλές χώρες ενώ η υγειονομική κατάσταση που έχει σχέση με την πανδημία συνεχίζει να επιδεινώνεται παγκοσμίως.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μια φωτογραφία δημοσιεύτηκε στα μέσα ενημέρωσης στην οποία κρατάμε ελάχιστη απόσταση. Μέσα στον αυθορμητισμό της στιγμής, δεν δώσαμε τη δέουσα προσοχή» εξήγησε το βασιλικό ζεύγος σε μήνυμά του στο Twitter. «Ασφαλώς θα έπρεπε να είχαμε προσέξει. Καθώς και στις διακοπές, η τήρηση των κανόνων κατά του κορωνοϊού είναι θεμελιώδης για να νικήσουμε τον ιό» πρόσθεσε στο μήνυμά του.

Ο άνθρωπος που απαθανάτισε τη στιγμή, τον οποίο επικαλείται ανώνυμα το ολλανδικό δίκτυο RTL Nieuws, εξήγησε ότι η φωτογραφία λήφθηκε σε ιδιωτικό χώρο και ότι η μη τήρηση του μέτρου της κοινωνικής αποστασιοποίησης ήταν «σφάλμα».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης