Έχασε τη δικαστική μάχη που έδωσε με την πραγματική του… ηλικία ένας 69χρονος επιχειρηματίας από την Ολλανδία, ο οποίος ήθελε να φαίνεται στα επίσημα έγγραφα 20 χρόνια νεότερος.
Η ολλανδική Δικαιοσύνη αποφάνθηκε πως θα είναι στο διαβατήριο και στην αστυνομική του ταυτότητα, όσο ακριβώς είναι, δηλαδή 69 ετών και όχι 49, όσο υποστηρίζει ότι νιώθει.
Το «λίφτιγκ» στην ηλικία του που προσπάθησε να κάνει ο επιχειρηματίας Εμίλ Ράτελμπαντ, παρότι κέρδισε τη συμπάθεια του δικαστή, δεν κρίνεται εκ του αποτελέσματος πετυχημένο, αφού δεν κατάφερε ο 69χρονος να εξασφαλίσει την απόφαση εκείνη που θα του επέτρεπε να εμφανίζεται και επισήμως ως 20 χρόνια νεότερος.
Το δικαστήριο της πόλης Άρνεμ απέρριψε το αίτημά του να αλλαχθεί η ημερομηνία γέννησής του από 11 Μαρτίου 1949 σε 11 Μαρτίου 1969, θεωρώντας πως ο κ. Ράτελμπαντ «είναι ελεύθερος να αισθάνεται 20 χρόνια νεότερος από την πραγματική του ηλικία και να ενεργεί αναλόγως. Όμως η τροποποίηση της ημερομηνίας γέννησης θα εξαφάνιζε 20 χρόνια από τους φακέλους των ληξιαρχείων (…) προκαλώντας ανεπιθύμητες νομικές και κοινωνικές συνέπειες».
Αν και το δικαστήριο αναγνώρισε «την τάση που υπάρχει στην κοινωνία να αισθάνονται οι άνθρωποι για ολοένα και μεγαλύτερο διάστημα υγιείς και σε καλή φόρμα», εντούτοις δεν βρήκε «έγκυρο» το επιχείρημα και για αλλαγή της ημερομηνίας γέννησης.
«Σήμερα μπορούμε να επιλέγουμε τη δουλειά μας, το φύλο μας, τον πολιτικό και σεξουαλικό προσανατολισμό μας, γιατί όχι και την ηλικία μας;» διερωτήθηκε ενώπιον των δικαστών ο 69χρονος επιχειρηματίας, ο οποίος είχε επικαλεστεί για να στηρίξει το σχετικό αίτημά του διακρίσεις στην αγορά εργασίας, καθώς οι εταιρείες είναι απρόθυμες να προσλάβουν κάποιον στην ηλικία του.

Σε κάθε περίπτωση, πάντως, ο Ολλανδός επιχειρηματίας κατάφερε να γίνει πια ευρέως γνωστός χάρη στην πραγματική του ηλικία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης