Την απόφαση να κλείσει τα σύνορα και να κηρύξει τη χώρα σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης έλαβε ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, δίνοντας τη διαβεβαίωση ότι θα γίνουν όλες οι απαιτούμενες κινήσεις, προκειμένου να εντοπιστούν οι τρομοκράτες και να αποδοθεί δικαιοσύνη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ολάντ: «Η πιο σημαντική απόφαση που χρειάστηκε να πάρω ήταν να κλείσω τα σύνορα. Είναι μια τεράστια δοκιμασία για μία ακόμη φορά»Μιλώντας τα ξημερώματα του Σαββάτου, ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, εξέφρασε τη συμπαράστασή του στις οικογένειες των θυμάτων.

Πρόκειται για μία πρωτοφανή τρομοκρατική επίθεση κατά του Παρισιού. «Θα χρησιμοποιήσουμε όλες τις δυνάμεις μας για να εξουδετερώσουμε τους τρομοκράτες. Θα διασφαλίσουμε να μην ξαναγίνει ποτέ μια τέτοια τρομοκρατική επίθεση. Έχει απαγορευτεί η κυκλοφορία στους δρόμους του Παρισιού» ανέφερε.

«Είμαστε ένα έθνος που ξέρει να αμύνεται. Η χώρα είναι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Η πιο σημαντική απόφαση που χρειάστηκε να πάρω ήταν να κλείσω τα σύνορα. Είναι μια τεράστια δοκιμασία για μία ακόμη φορά. Ποιοι είναι αυτοί οι εγκληματίες; Ποιοι είναι οι τρομοκράτες. Οι σκέψεις μου είναι κοντά στις οικογένειες των θυμάτων. Αυτό που πρέπει να δείξουμε τώρα είναι αλληλεγγύη» πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Αυτό που θέλουν οι τρομοκράτες είναι να μας φοβίσουν. Θα κινητοποιήσουμε όλες μας τις δυνάμεις και για μία ακόμη φορά θα νικήσουμε τους τρομοκράτες. Ζητώ να έχετε εμπιστοσύνη στις αστυνομικές δυνάμεις. Ζήτω η Δημοκρατία! Ζήτω η Γαλλία», κατέληξε ο Φρανσουά Ολάντ.

Δείτε τις δηλώσεις του Φρανσουά Ολάντ:

Ο πρόεδρος Ολάντ διευκρίνισε ότι συγκάλεσε έκτακτο υπουργικό συμβούλιο για την αντιμετώπιση της κρίσης ενώ όπως αναφέρουν νεότερες πληροφορίες, ακύρωσε την προγραμματισμένη του επίσκεψη στην Τουρκία.

Διαβάστε επίσης:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης