Το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle της Γαλλίας, που πλέει αυτή τη στιγμή στην ανατολική Μεσόγειο, θα αναπτυχθεί «σε διάστημα μερικών ημερών» στον Κόλπο, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια μιας σύντομης επίσκεψής του στο πλοίο.

«Σε διάστημα μερικών ημερών, θα αναπτυχθείτε σε μια νέα περιοχή, θα αναλάβετε διοικητικές ευθύνες έναντι των συμμάχων μας στο πλαίσιο του συνασπισμού» δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος απευθυνόμενος στο πλήρωμα του αεροπλανοφόρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το Σαρλ ντε Γκολ θα αντικαταστήσει ένα αμερικανικό αεροπλανοφόρο, όπως ακριβώς είχε γίνει και την άνοιξη του 2015, αναλαμβάνοντας τον συντονισμό των πλοίων που έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή.

«Η αποστολή σας θα συνεχιστεί έως τον Μάρτιο» προσέθεσε ο Ολάντ.

Το Σαρλ ντε Γκολ απέπλευσε την 18η Νοεμβρίου από την Τουλόν (νότια Γαλλία) και επρόκειτο αρχικά να αναπτυχθεί αμέσως στον Κόλπο, ωστόσο η Γαλλία αποφάσισε να δώσει διαταγή στον πλοίαρχό του να παραμείνει στην ανατολική Μεσόγειο προκειμένου να συμμετάσχει ταχύτερα στις επιχειρήσεις κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, που ανέλαβε την ευθύνη για τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου στο Παρίσι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα αεροσκάφη Rafale και Super Etendard διεξάγουν από την 23η Νοεμβρίου αεροπορικές επιδρομές εναντίον του Ισλαμικού Κράτους στο Ιράκ και τη Συρία.

«Μετά την άνανδρη και φοβερή επίθεση που διαπράχθηκε εναντίον της χώρας μας, αποφάσισα να κλιμακώσω τη μάχη εναντίον του Ντάες (σ.σ του Ισλαμικού Κράτους) στη Συρία και το Ιράκ δηλαδή να εντείνω τους βομβαρδισμούς» υπογράμμισε ο επικεφαλής του γαλλικού Κράτους.

Μετά την εμπλοκή του αεροπλανοφόρου «120 έξοδοι έχουν πραγματοποιηθεί και όλες έχουν στεφθεί με επιτυχία» προσέθεσε ο ίδιος, εκφράζοντας την ικανοποίησή του για τις ενέργειες που έγιναν με στόχο «την καταστροφή του Ντάες».

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης