Ολάντ: Η Ρωσία ανέλαβε το ρίσκο μιας επικίνδυνης κλιμάκωσης

Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014, 00:19
Ολάντ: Η Ρωσία ανέλαβε το ρίσκο μιας επικίνδυνης κλιμάκωσης
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ υποστήριξε χθες ότι «η Ρωσία ανέλαβε το ρίσκο μιας επικίνδυνης κλιμάκωσης» με την αποστολή στρατευμάτων της στην Ουκρανία, υπογραμμίζοντας ότι είναι πιθανόν να επιβληθούν κυρώσεις στη Μόσχα.

«Η Ρωσία ανέλαβε το ρίσκο μιας επικίνδυνης κλιμάκωσης. Ο ρόλος της Γαλλίας, μαζί με την Ευρώπη, υπό τις συνθήκες αυτές, είναι να ασκήσει τις απαιτούμενες πιέσεις, συμπεριλαμβανομένων και των κυρώσεων, ώστε να βρεθεί ένας δρόμος για το διάλογο, για να βρεθεί μια πολιτική διέξοδος στην κρίση αυτή», είπε ο Ολάντ στην ομιλία του στο ετήσιο δείπνο του Συμβουλίου των Εβραϊκών Οργανώσεων της Γαλλίας (Crif) στο Παρίσι.

Ο Ολάντ έκανε λόγο για «εξελίξεις ιδιαίτερης βαρύτητας που θυμίζουν μια εποχή, την οποία θεωρούσαμε ότι έχει παρέλθει, μια εποχή αναμίξεων, παρεμβάσεων και στρατιωτικών επιδείξεων».

«Η Ρωσία με την οποία συνομιλούμε πρέπει να κατανοήσει ότι βρίσκεται μπροστά σε μια πολύ σημαντική επιλογή για το μέλλον των σχέσεών της με την Ευρώπη και ότι η μοναδική δυνατότητα —τονίζω ότι είναι η μόνη δυνατότητα— είναι η διαπραγμάτευση. Η Ουκρανία θα πρέπει να μπορεί να επιλέξει τη μοίρα της, αναγνωρίζοντας τους δεσμούς (. . .) που την συνδέουν με τη Ρωσία και τους οποίους κανείς δεν αμφισβητεί», κατέληξε ο Γάλλος πρόεδρος.

Τελευταία ενημέρωση: Τετάρτη, 5 Μαρτίου 2014, 00:21