Ολάντ: Βρέθηκε το μαύρο κουτί του αεροπλάνου

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014, 12:52
Ολάντ: Βρέθηκε το μαύρο κουτί του αεροπλάνου
Δεν υπάρχει «κανένας επιζών» στα συντρίμμια του αεροπλάνου της Air Algerie που συνετρίβη χθες Πέμπτη στο βόρειο Μάλι, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, διευκρινίζοντας πως βρέθηκε ένα μαύρο κουτί του αεροπλάνου.

«Δεν υπάρχει δυστυχώς κανένας επιζών» δήλωσε ο αρχηγός του κράτους σε μια σύντομη τηλεοπτική ομιλία του. «Ένα μαύρο κουτί ανακτήθηκε και εστάλη στην Γκάο», στο βόρειο Μαλί, «από τους Γάλλους στρατιωτικούς που έχουν αποκλείσει τη ζώνη» πρόσθεσε, διευκρινίζοντας πως το μαύρο κουτί «θα μπορέσει συνεπώς να εξετασθεί το συντομότερο».

Το αεροπλάνο της Air Algerie συνετρίβη χθες Πέμπτη το πρωί με 116 επιβαίνοντες, περίπου 50 από τους οποίους ήταν Γάλλοι, λιγότερο από μια ώρα αφότου απογειώθηκε από την Ουαγκαντούγκου με προορισμό το Αλγέρι.

«Αυτό που ξέρουμε ήδη είναι ότι τα συντρίμμια του αεροπλάνου είναι συγκεντρωμένα σ' ένα περιορισμένο χώρο, αλλά είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξαγάγουμε συμπεράσματα, αυτά θα έρθουν. Υπάρχουν υποθέσεις και κυρίως κλιματικές, αλλά δεν αποκλείουμε καμιά διότι θέλουμε να μάθουμε τα πάντα γι' αυτό που συνέβη» πρόσθεσε ο Γάλλος πρόεδρος.

Το ισπανικό πλήρωμα του αεροπλάνου είχε στείλει σήμα ότι αλλάζει πορεία «εξαιτίας ιδιαίτερα δύσκολων μετεωρολογικών συνθηκών» είχε δηλώσει χθες ο αρχηγός του γαλλικού κράτους.

Οι πρώτοι Γάλλοι στρατιωτικοί που είχαν αναχωρήσει οδικώς στη διάρκεια της νύχτας από την Γκάο έφθασαν σήμερα τα χαράματα στην περιοχή του βορείου Μάλι όπου συνετρίβη το αεροπλάνο, έγινε εξάλλου γνωστό από το γαλλικό Υπουργείο Άμυνας.

Περίπου 100 άνδρες που επιβαίνουν σε περίπου 30 οχήματα αναχώρησαν από την Γκάο μόλις τα συντρίμμια του αεροπλάνου εντοπίσθηκαν από ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος Reaper του γαλλικού στρατού.

«Τα χαράματα, τα πρώτα στοιχεία του χερσαίου αποσπάσματος έφθασαν επιτόπου» δήλωσε ο εκπρόσωπος του επιτελείου συνταγματάρχης Ζιλ Ζαρόν. Ελικόπτερα τα οποία μετέφεραν περίπου 20 Γάλλους στρατιωτικούς είχαν προσγειωθεί προηγουμένως στον τόπο της συντριβής. «Όταν φθάσαμε, δεν υπήρχε κανείς» διευκρίνισε ο εκπρόσωπος.

Διαβάστε επίσης:

Η κακοκαιρία προκάλεσε την τραγωδία
, Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014, 00:05

Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 25 Ιουλίου 2014, 13:43