Ολάντ: «Όχι» σε πολύ σκληρούς όρους στην Κύπρο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012, 16:46
Ολάντ: «Όχι» σε πολύ σκληρούς όρους στην Κύπρο
Να μην επιβληθούν πολύ αυστηροί όροι στην Κύπρο για τη στήριξή της ζήτησε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, εν όψει της επιστροφής της τρόικας (ΕΕ, ΔΝΤ ΕΚΤ) στη Λευκωσία.

«Επανέλαβα προς τον πρόεδρο (της Κύπρου Δημήτρη) Χριστόφια την υποστήριξη της Γαλλίας για να μπορέσει να βρεθεί μια λύση» δήλωσε ο Ολάντ σε δημοσιογράφους μετά από συνάντηση που είχε με τον Κύπριο ομόλογό του στο Μέγαρο των Ηλυσίων.

Η λύση αυτή, σύμφωνα με τον Ολάντ, πρέπει να επιτρέπει «να εξέλθει η Κύπρος από τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει και ταυτοχρόνως να μην επιβληθούν όροι που θα είναι υπερβολικά σκληροί, εμποδίζοντας την επάνοδο της ανάπτυξης σε ένα σχετικά σύντομο χρονικό διάστημα».

«Η ιδέα είναι να μπορέσουμε να βρούμε μια λύση για το επόμενο Eurogroup» που θα διεξαχθεί στις 12 Νοεμβρίου στις Βρυξέλλες, υπενθύμισε ο Γάλλος πρόεδρος, επισημαίνοντας πως «αυτός θα ήταν ο καλύτερος στόχος, όχι μόνον για την Κύπρο, αλλά και για την Ευρώπη».

Παράλληλα, ο πρόεδρος της Γαλλίας αναφέρθηκε «στις πολύ σημαντικές προοπτικές όσον αφορά το φυσικό αέριο» ανοιχτά της Κύπρου. «Οι γαλλικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο ενός ανταγωνισμού που θα πρέπει να χαρακτηρίζεται από την μεγαλύτερη δυνατή διαφάνεια, είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στα αιτήματα που μπορεί να τους τεθούν» πρόσθεσε.

Επιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 26 Οκτωβρίου 2012, 16:46