Ο πρόεδρος των Η.Π.Α. πραγματοποίησε επίσκεψη στην κοινότητα Ορόρα στο Ντένβερ του Κολοράντο, προκειμένου να εκφράσει τη θλίψη του για τα τραγικά γεγονότα που σημειώθηκαν, το βράδυ της Πέμπτης, μέσα σε αίθουσα κινηματογράφου της περιοχής, την ώρα προβολής της ταινίας «The Dark Knight Rises».

Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, ο Barack Obama είχε συνάντηση με τους συγγενείς των θυμάτων, υπογραμμίζοντας στη διάρκεια ομιλίας του ότι βρίσκεται εκεί όχι ως πρόεδρος των Η.Π.Α. αλλά ως πατέρας που αντιλαμβάνεται την οδύνη μιας οικογένειας που χάνει το παιδί της. Ο υποψήφιος για το προεδρικό χρίσμα της 6ης Νοεμβρίου επισκέφτηκε μεταξύ άλλων τραυματίες στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Κολοράντο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ομολογώ ότι οι λέξεις αυτές τις στιγμές είναι μικρές αλλά σαν εκπρόσωπος όλης της χώρας σας λέω ότι σας σκεφτόμαστε κάθε στιγμή της ημέρας. Η σκέψη ολόκληρης της χώρας βρίσκεται κοντά σας», τόνισε.

Παράλληλα, στη διάρκεια της ομιλίας του προχώρησε στην ανάγνωση αποσπασμάτων από την Αγία Γραφή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Από το σκοτάδι μια νέα φωτεινή ημέρα θα ξημερώσει», πρόσθεσε.

Δείτε το video…


Ενώπιον της Δικαιοσύνης ο βασικός ύποπτος της επίθεσης

Η επίσκεψή του Barack Obama στον τόπο της τραγωδίας συνέπεσε με την αποκάλυψη ότι ο φερόμενος ως δράστης της επίθεσης στον κινηματογράφο είχε απορριφθεί από μέλος μιας τοπικής λέσχης όπλων, μόλις λίγες εβδομάδες πριν την πολύνεκρη επίθεση.

Τόσο ο υποψήφιος των Δημοκρατικών όσο και ο πολιτικός του αντίπαλος, Mitt Romney, ανέστειλαν προσωρινά την προεκλογική τους εκστρατεία, εν μέσω έντονων συζητήσεων για το κατά πόσο θα πρέπει να υπάρξει αλλαγή στο καθεστώς οπλοφορίας που ισχύει στις Η.Π.Α..

Ο πρόεδρος των Η.Π.Α. ταξίδεψε με στρατιωτικό ελικόπτερο μέχρι την Ουάσινγκτον και από εκεί επιβιβάστηκε στο προεδρικό αεροπλάνο «Air Force One», με κατεύθυνση το Ντένβερ του Κολοράντο.

Δείτε το video με την επιβίβαση του Barack Obama στο «Air Force One»…

Συνολικά 12 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και 58 τραυματίστηκαν από την επίθεση. Οι Αρχές έχουν προχωρήσει στη σύλληψη του James Holmes, ενός 24χρονου φοιτητή, ο οποίος φέρεται να εισέβαλε μέσα στον κινηματογράφο και υποδυόμενος τον Joker να άνοιξε πυρ προς πάσα κατεύθυνση.

Πλέον, βρίσκεται στην απομόνωση για δική του ασφάλεια και σύμφωνα με το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN δεν είναι συνεργάσιμος. Ο συλληφθείς αναμένεται να οδηγηθεί σήμερα, Δευτέρα, ενώπιον της Δικαιοσύνης. Σημειώνεται ότι το Σάββατο, πυροτεχνουργοί της Αστυνομίας απενεργοποίησαν όλες τις εκρηκτικές συσκευές, περίπου 60 στο σύνολο τους, που βρέθηκαν στο διαμέρισμα του φερόμενου ως δράστη της επίθεσης.

Διαβάστε επίσης:
Το πρώτο βίντεο από τον μακελάρη του Ντένβερ, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012, 20:55
Θρήνος στην Ορόρα για το φονικό, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012, 14:14
Αυτά είναι τα θύματα του μακελάρη του Denver, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 22 Ιουλίου 2012, 13:08
Ντένβερ: Εξουδετέρωσαν την πρώτη βόμβα στο σπίτι του μακελάρη, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Ιουλίου 2012, 20:54

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης