Από τις 8 το βράδυ της Παρασκευής 20 Μαρτίου και κάθε βράδυ μέχρι νεωτέρας, απαγορεύτηκε η κυκλοφορία στην πόλη Νίκαια της νότιας Γαλλίας, σύμφωνα με διάταγμα που ανακοινώθηκε από τον δήμαρχο της πόλης Κριστιάν Εστρόζι.

«Από σήμερα στις 8 το βράδυ και από τη στιγμή που θα έχουν κλείσει σούπερ μάρκετ και φαρμακεία, κανείς δεν μπορεί πλέον να εξέλθει της κατοικίας του. Δεν βγαίνουμε έξω εκτός από τα άτομα που διαθέτουν ειδική άδεια, όπως ιατρικό προσωπικό και εθελοντές που μεταφέρουν γεύματα στο σπίτι ατόμων με ειδικές ανάγκες ή προσφέρουν ιατρική βοήθεια σε ηλικιωμένους κλπ».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με μεγάλη καθυστέρηση η κυβέρνηση της μεγάλης Βρετανάς έκλεισε από την Παρασκευή το βράδυ, όλα τις πάμπ, τα εστιατόρια, τους κινηματογράφους, τα γυμναστήρια και τα θέατρα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Ο πρωθυπουργός Μπρόις Τζόνσον δήλωσε: «Ζητούμε από τα μπαρ, τα καφενεία και τα ρεστοράν να κλείσουν από σήμερα το βράδυ και να μην ανοίξουν αύριο. Το ίδιο ισχύει για τα ναιτ κλαμπ, τα γυμναστήρια και τα κέντρα ψυχαγωγίας. Η κυβέρνηση Τζόνσον πρόκειται να καταθέσει στο κοινοβούλιο έναν νόμο έκτακτης ανάγκης που θα της δίνει το δικαίωμα να αναγκάσει τους βρετανούς να παραμείνουν σε κατ΄οίκον περιορισμό, δεδομένου ότι μέχρι στιγμής όλα τα μέτρα που έχουν ληφθεί δεν εχουν το χαρακτήρα της αναγκαστικής εφαρμογής από τους πολίτες.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση ανακοίνωσε προς μεγάλη έκπληξη όλων των κοινωτικών παραγόντων την αναβολή ισχύος των νόμων που επιβάλλουν δημοσιονομική πειθαρχία στις χώρες – μέλη. Μιλάμε επί της ουσίας έστω και προσωρινά, για τον «θάνατο του Μάαστριχτ» αφού επιτρέπεται πλέον στις χώρες μέλη να ξοδέψουν όσα κονδύλια θεωρούν ότι είναι αναγκαία στη μάχη κατά του κορωνοϊού. «Σήμερα κάνουμε κάτι που δεν έχει ξαναγίνει, ανακοινώνουμε την αναβολή ισχύος των κανόνων» δήλωσε σε μέσω τουίτερ η πρόεδρος της Κομισιόν Ούρσουλα Φον ντερ Λάιερ.

Πηγή:Le Monde

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης