Οι Βρετανοί πολίτες είναι όλο και πιο θετικοί στους εμβολιασμούς κατά του κορωνοϊού καθώς έχει αυξηθεί ραγδαία ο αριθμός των κρουσμάτων και σχεδόν οι μισοί από τους ερωτηθέντες εκτιμούν ότι οι εμβολιασμοί θα έπρεπε να είναι υποχρεωτικοί, σύμφωνα με τα αποτελέσματα μιας δημοσκόπησης που δημοσιεύονται σήμερα.

Το 77% των ερωτηθέντων στη δημοσκόπηση, η οποία διενεργήθηκε από την εταιρεία έρευνας της αγοράς Kantar, απάντησε ότι έχει ήδη εμβολιαστεί ή πρόκειται να εμβολιαστεί, σε σχέση με το 65% που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό τον Δεκέμβριο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το 17% απάντησε ότι δεν θα εμβολιαστεί, σε σχέση με το 23%, που ήταν το αντίστοιχο ποσοστό τον Δεκέμβριο.

Σχεδόν το ένα τέταρτο όσων δεν θέλουν να εμβολιαστούν απάντησε ότι θα το εξετάσει εκ νέου αν ενημερωθεί περισσότερο για το θέμα της ασφάλειας.

Η Βρετανία έχει ξεκινήσει ένα από τα ταχύτερα προγράμματα εμβολιασμού κατά του κορωνοϊού, καθώς έχει και τον μεγαλύτερο αριθμό θυμάτων της COVID-19 στην Ευρώπη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι θάνατοι συνεχίζουν να αυξάνονται και πλέον έχουν ξεπεράσει τους 100.000.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει δηλώσει ότι η πρόοδος στο πρόγραμμα εμβολιασμού θα καθορίσει πόσο γρήγορα θα αποφασίσει την άρση του τρίτου εθνικού lockdown, το οποίο έχει πλήξει την οικονομία.

Περίπου το 49% των Βρετανών θεωρεί ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να καταστήσει υποχρεωτικούς τους εμβολιασμούς έναντι του 40% που είναι αρνητικό στην ιδέα, την οποία έχει απορρίψει η κυβέρνηση.

Η δημοσκόπηση της Kantar έδειξε ότι το 39% των ερωτηθέντων δυσκολεύεται οικονομικά σε σχέση με πριν από 12 μήνες – το υψηλότερο ποσοστό από την αρχή της πανδημίας και υψηλότερο σε σχέση με το 31% που ήταν το αντίστοιχο τον Δεκέμβριο.

Αναφορικά με το Brexit, η δημοσκόπηση έδειξε ότι σχεδόν επτά στους δέκα ερωτηθέντες αναμένουν πως τα είδη πρώτης ανάγκης θα γίνουν ακριβότερα λόγω της εξόδου της χώρας από την ΕΕ, ενώ ένα 5% εκτιμά ότι θα είναι φθηνότερα.

Στη δημοσκόπηση της Kantar, που έγινε διαδικτυακά, συμμετείχαν 1.100 πολίτες στο διάστημα 21-25 Ιανουαρίου.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης