Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση των δυο αντιπροσωπειών για το Συριακό

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014, 12:30
Ολοκληρώθηκε η πρώτη συνάντηση των δυο αντιπροσωπειών για το Συριακό
Οι αντιπροσωπείες του καθεστώτος και της αντιπολίτευσης της Συρίας συναντήθηκαν σήμερα σε αίθουσα στην έδρα του ΟΗΕ στη Γενεύη για τις πρώτες απευθείας συνομιλίες τους με στόχο την επίλυση της συριακής κρίσης, παρουσία του διαμεσολαβητή των Ηνωμένων Εθνών Λαχντάρ Μπαρχίμι, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο ΟΗΕ.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα του Μπραχίμι, οι δυο πλευρές συναντήθηκαν λίγο μετά τις 11.00 (ώρα Ελλάδος) για να ακούσουν την εισαγωγική ομιλία του Μπραχίμι.

«Οι δυο συριακές αντιπροσωπείες συναντώνται τώρα με τον Μπραχίμι, δήλωσε η εκπρόσωπός του Κορίν Μομάλ Βανιάν. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε κεκλεισμένων των θυρών, μακριά από κάμερες και δημοσιογράφους. Πηγή που βρισκόταν στην αίθουσα δήλωσε ότι η πρώτη αυτή συνάντηση ολοκληρώθηκε, όπως είχε προγραμματιστεί, έπειτα από 30'.

Σύμφωνα με πηγή που πρόσκειται στις συνομιλίες, επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας του συριακού καθεστώτος είναι ο Μπασάρ Αλ Τζααφάρι, πρεσβευτής της Συρίας στον ΟΗΕ, και όχι ο Σύρος υπουργός Εξωτερικών Ουαλίντ Μουάλεμ. Επικεφαλής της διαπραγματευτικής ομάδας της αντιπολίτευσης είναι ο Χάντι Αλ Μπάχρα.

Διαβάστε επίσης: «Γενεύη 2»: Άρχισε η πρώτη απευθείας συνάντηση των δύο μερών για το Συριακό


Πηγή: ΑΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 25 Ιανουαρίου 2014, 13:37