Ολοένα και αυξάνονται οι φωνές που κλίνουν προς το ενδεχόμενο να χρειαστεί η Πορτογαλία να αιτηθεί επιπλέον οικονομικής στήριξης, προκειμένου να ενισχύσει την ταλαιπωρημένη οικονομία της.

Όλα αυτά τη στιγμή που στη χώρα επικρατεί μια τάση έντονης ρευστοποίησης από την πλευρά των επενδυτών, οι οποίοι σπεύδουν να αποσύρουν τα χρήματά τους από μετοχές και κρατικά ομόλογα, εκτιμώντας ότι η Λισαβόνα δεν θα καταφέρει να αποφύγει την στάση πληρωμών, εφόσον δε λάβει ένα δεύτερο πακέτο διάσωσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρός του Συνδέσμου Βιομηχάνων της χώρας, Αντόνιο Σαραΐβα, συνηγόρησε στην παραπάνω άποψη λέγοντας σε συνέντευξη που παραχώρησε σε εφημερίδα της Πορτογαλίας, ότι η χώρα, παρά τη βοήθεια ύψους 78 δισ. ευρώ που ήδη λαμβάνει από το ΔΝΤ, πιθανότατα θα χρειαστεί να ζητήσει επιπλέον οικονομική βοήθεια.

«Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε είναι η χρηματοδότηση της οικονομίας. Ή θα μειώσει η κυβέρνηση τις δαπάνες για να εξοικονομήσει τα χρήματα αυτά ή θα πρέπει να τα ζητήσει από το εξωτερικό» τονίζει ο Αντόνιο Σαραΐβα στην εφημερίδα Diario de Noticias.

Για ευνόητους λόγους, ο Σαραΐβα τόνισε ότι για να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της η χώρα πρέπει να συνεχίσει την πολιτική λιτότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Πέτρος Σιδερέας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης