Περισσότεροι από 130 κρατούμενοι δραπέτευσαν από φυλακή στο βόρειο Μεξικό, στα σύνορα με τις Ηνωμένες Πολιτείες, ανέφεραν οι αρχές στην πολιτεία της Κοαχουίλα.

Ο Χόρχε Λουίς Μοράν επικεφαλής της δημόσιας ασφάλειας στην πολιτεία δήλωσε ότι οι κατάδικοι δραπέτευσαν μέσω ενός τούνελ που ξεκινούσε από το ξυλουργικό τμήμα της φυλακής στην πόλη του Πιέδρας Νέγκρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αρχές των ΗΠΑ έχουν ειδοποιηθεί να βοηθήσουν στη σύλληψη των φυγάδων εάν προσπαθήσουν να διασχίσουν τα σύνορα. Για την απόδραση από τη συγκεκριμένη φυλακή υπάρχουν αναφορές των μέσων ενημέρωσης, ότι οι δραπέτες είναι περισσότεροι από 100, αλλά ο αριθμός αυτός δεν έχει επιβεβαιωθεί.

Στο τέλος του 2010, περισσότεροι από 140 κρατούμενοι δραπέτευσαν από μια φυλακή στα σύνορα της πόλης, Νουέβο Λαρέντο.

Το βόρειο Μεξικό έχει πληγεί ιδιαίτερα σκληρά από τη βία που απορρέει από τον ανελέητο πόλεμο ανάμεσα στις συμμορίες ναρκωτικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πρόεδρος Φελίπε Καλντερόν, ο οποίος εγκαταλείπει την προεδρία τον Νοέμβριο, χρησιμοποίησε το στρατό για να πατάξει τις συμμορίες, και συνελήφθησαν ή σκοτώθηκαν πολλοί από τους κορυφαίους διακινητές ναρκωτικών της χώρας.

Από τη βία που συνεχίζει να αυξάνεται μεταξύ των καρτέλ και των δυνάμεων ασφαλείας έχουν σκοτωθεί πάνω από 55.000 άνθρωποι κατά τα τελευταία έξι χρόνια.

Επιμέλεια: Μίτση Σκέντζου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης