Οι ουκρανικές αρχές ανακοίνωσαν ότι εντόπισαν τον πρώτο ομαδικό τάφο στο Σλοβιάνσκ, προπύργιο των φιλορώσων αποσχιστών ανταρτών στην ανατολική Ουκρανία, στον οποίο ενδέχεται να υπάρχουν οι σοροί 20 ανθρώπων, εκ των οποίων τουλάχιστον τέσσερις είναι πολίτες.

«Γνωρίζουμε ότι στην πόλη υπάρχουν και άλλοι ομαδικοί τάφοι όπως αυτός, όμως δεν γνωρίζουμε πού και είναι ο πρώτος που εντοπίζουμε» δήλωσε ο Αντόν Γκερατσένκο, σύμβουλος του υπουργού Εσωτερικών της Ουκρανίας Αρσέν Αβάκοφ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Γνωρίζουμε ότι εδώ ενταφιάστηκαν τέσσερις προτεστάντες, αθώοι τους οποίους είχαν βασανίσει οι αντάρτες», πρόσθεσε.

«Στις 8 Ιουνίου απήχθησαν μετά τη λειτουργία της Κυριακής. Οι αντάρτες τους έπιασαν και μετά κανείς δεν είχε νέα τους. Σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, τους σκότωσαν την επόμενη νύχτα» υπογράμμισε ο κ. Γκερατσένκο.

Οι αρχές του Κιέβου, οι οποίες ερευνούν τις εξαφανίσεις των κατοίκων αφότου ανακατέλαβαν το Σλοβιάνσκ στις αρχές Ιουλίου, αναφέρουν ότι στον ομαδικό τάφο ενδέχεται να υπάρχουν συνολικά 20 σοροί, μεταξύ αυτών και ανταρτών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μετά την εκταφή τους, οι πρώτες σοροί αναμένεται να υποβληθούν σε τεστ DNA.

Σύμφωνα με έκθεση της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, από τα μέσα Ιουνίου στις πόλεις που βρίσκονταν υπό τον έλεγχο των φιλορώσων δεκάδες αντιφρονούντες εξαφανίστηκαν ή υποβλήθηκαν σε βασανιστήρια.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης