Ομαδικός τάφος με συνολικά 11 πτώματα βρέθηκε στο Ελ Σαλβαδόρ, ανακοίνωσαν εισαγγελείς τη Δευτέρα.

Τα πτώματα που εντοπίστηκαν σε περιοχή ανατολικά του Σαν Σαλβαδόρ, της πρωτεύουσας της χώρας, πιστεύεται πως ανήκουν σε θύματα της συμμορίας Μάρα Σαλβατρούτσα (MS-13), ανθρώπους οι οποίοι είχαν εξαφανιστεί μεταξύ του 2017 και του 2018.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Συνολικά 128 ύποπτοι, πρόσωπα που φέρονται να ανήκουν στη συμμορία, συνελήφθησαν στο πλαίσιο της έρευνας για την υπόθεση.

Η έρευνα για τον εντοπισμό αγνοουμένων στην περιοχή γύρω από το Ιλοπάνγκο, λίγα χιλιόμετρα ανατολικά της πρωτεύουσας του Ελ Σαλβαδόρ, συνεχίζεται.

Οι ομάδες που διενεργούν την έρευνα αναμένουν να εντοπίσουν τα πτώματα τεσσάρων αστυνομικών, οι οποίοι είχαν εξαφανιστεί το 2016, σύμφωνα με την εφημερίδα «La Prensa Grafica».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο γενικός εισαγγελέας Ραούλ Μελάρα δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι για τη νέα κυβέρνηση του προέδρου Ναγίμπ Μπουκέλε η έρευνα για τον εντοπισμό αγνοουμένων αποτελεί προτεραιότητα.

Μόνο πέρυσι, περισσότερα από 3.000 πρόσωπα δηλώθηκε στις Αρχές ότι έχουν εξαφανιστεί στο Ελ Σαλβαδόρ.

Ο Μπουκέλε, ο οποίος ανέλαβε την εξουσία την 1η Ιουνίου, έχει δεσμευθεί ότι θα συντρίψει τις μάρας, τις βίαιες συμμορίες των δρόμων, μέσα σε τέσσερα χρόνια. Κατά εκτιμήσεις των Αρχών, τα μέλη των μάρας υπολογίζεται ότι είναι περίπου 70.000.

Στο Ελ Σαλβαδόρ καταγράφεται ένας από τους υψηλότερους δείκτες ανθρωποκτονιών στον κόσμο. Πέρυσι ο δείκτης αυτός ανήλθε σε 51 ανά 100.000 κατοίκους — και αυτό παρότι ήταν υποδιπλάσιος εκείνου που κατέγραφαν οι Αρχές τρία χρόνια νωρίτερα.

Η Κεντρική Αμερική γενικά θεωρείται μια από τις περιοχές που αντιμετωπίζουν τα οξύτερα προβλήματα λόγω της βίας των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος στον πλανήτη. Εκατοντάδες χιλιάδες άνθρωποι εγκαταλείπουν τις χώρες της περιφέρειας αυτής κάθε χρόνο για να σωθούν από τη βία και την ανέχεια. Οι περισσότεροι προσπαθούν να φθάσουν στις ΗΠΑ μέσω του Μεξικού.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης