Ο απεσταλμένος των Ηνωμένων Εθνών και του Αραβικού Συνδέσμου Κόφι ‘Αναν θα κάνει τον απολογισμό την Παρασκευή στο Συμβούλιο Ασφαλείας για τα πρώτα αποτελέσματα της αποστολής του στη Συρία, δήλωσαν σήμερα διπλωμάτες.

Ο κ. Ανάν θα απευθυνθεί την Παρασκευή το πρωί στο Συμβούλιο μέσω βιντεοδιάσκεψης από τη Γενεύη, διευκρίνισαν οι διπλωμάτες από τις χώρες-μέλη του Συμβουλίου.
Ο κ. Ανάν έλαβε μια απάντηση από το Σύρο πρόεδρο Μπασάρ αλ ‘Ασαντ στις προτάσεις του για διευθέτηση της κρίσης της Συρίας, αλλά τόνισε ότι κάποια “ζητήματα” παραμένουν, και ότι ζήτησε διευκρινίσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δεν έδωσε καμία λεπτομέρεια σχετικά με την απάντηση της Συρίας. Στην ανακοίνωση του ΟΗΕ υπογραμμίζεται ότι “δεδομένης της τραγικής και σοβαρής κατάστασης στην περιοχή, όλος ο κόσμος πρέπει να καταλάβει ότι ο χρόνος πιέζει”, αφήνοντας να εννοηθεί ότι η Δαμασκός προσπαθεί να χρονοτριβήσει.

Ο κ. Ανάν συναντήθηκε με τον πρόεδρο Μπασάρ αλ ‘Ασαντ το περασμένο Σάββατο και την Κυριακή στη Δαμασκό και του παρουσίασε “μια σειρά από συγκεκριμένες προτάσεις” για την αντιμετώπιση της κρίσης στη Συρία.

Επιμέλεια:Xρήστος Μαζάνης

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης