«Ομολόγησαν» οι δύο Αμερικανίδες δημοσιογράφοι

Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009, 16:52
«Ομολόγησαν» οι δύο Αμερικανίδες δημοσιογράφοι

Την παραδοχή ότι διεξήγαγαν εκστρατεία δυσφήμησης του καθεστώτος έκαναν οι δύο Αμερικανίδες δημοσιογράφοι, οι οποίες καταδικάστηκαν την περασμένη εβδομάδα σε 12 χρόνια καταναγκαστικών έργων στη Βόρεια Κορέα για παράνομη είσοδο στη χώρα, όπως μετέδωσε σήμερα το επίσημο τοπικό πρακτορείο ειδήσεων KCNA.

Κατά τη διάρκεια της δίκης τους, που έγινε κεκλεισμένων των θυρών και μακριά από «αυτιά και μάτια» των διεθνών ΜΜΕ, οι δύο δημοσιογράφοι «ομολόγησαν» ότι προσπάθησαν να απομονώσουν και να συντρίψουν το βορειοκορεατικό πολιτικό σύστημα.

Σύμφωνα με το KCNA οι δύο «εγκληματίες», Euna Lee και Laura Ling, αποδέχτηκαν την ετυμηγορία του δικαστηρίου ότι διέσχισαν παράνομα τα βορειοκορεατικά σύνορα, προκειμένου να γυρίσουν video και να τα χρησιμοποιήσουν στο πλαίσιο μιας εκστρατείας δυσφήμησης για το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Βόρεια Κορέα.

Ωστόσο, διάχυτη είναι η άποψη ανάμεσα στους πολιτικούς αναλυτές της Β. Κορέας, ότι πρέπει να υπάρξει επιφυλακτικότητα σχετικά με την εγκυρότητα της είδησης της ομολογίας των δύο γυναικών, γιατί δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί από ανεξάρτητα, διεθνή ΜΜΕ.

Διαβάστε επίσης:

Ένοχες κρίθηκαν από τη Β. Κορέα οι δύο δημοσιογράφοι, 8 Ιουνίου 2009, 18:28

Τελευταία ενημέρωση: Τρίτη, 16 Ιουνίου 2009, 16:52