Ομπάμα - Μπάιντεν: Θα δουν τους ηγέτες του Κογκρέσου για το shutdown

Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013, 20:38
Ομπάμα - Μπάιντεν: Θα δουν τους ηγέτες του Κογκρέσου για το shutdown
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν θα συναντήσουν απόψε τους ηγέτες του Κογκρέσου για να συζητήσουν όσον αφορά το αδιέξοδο στο οποίο έχουν περιέλθει οι συνομιλίες τους όσον αφορά την αύξηση του ορίου του χρέους του ομοσπονδιακού κράτους και τον τερματισμό της διακοπής της λειτουργίας μέρους των ομοσπονδιακών υπηρεσιών.

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε ότι η συνάντηση θα γίνει απόψε στις 22:00 (ώρα Ελλάδας). Σε αυτήν θα μετάσχουν ο ηγέτης της πλειοψηφίας στην Γερουσία Χάρι Ρέιντ, ο ηγέτης των Ρεπουμπλικάνων στην Γερουσία Μιτς Μακόνελ, ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων Τζον Μπένερ και η ηγέτις των Δημοκρατικών στην Βουλή Νάνσι Πελόζι.

Ο Λευκός Οίκος προσθέτει σε ανακοίνωσή του ότι καθώς εξαντλείται ο χρόνος μέχρι την Πέμπτη, την ημέρα κατά την οποία οι ΗΠΑ θα φτάσουν στο όριο του δανεισμού τους, ο Ομπάμα θα καταστήσει σαφές ότι είναι ανάγκη να δράσει το Κογκρέσο και θα υπογραμμίσει ότι δεν θα υποχρεωθεί σε παραχωρήσεις στα μέλη της Βουλής των Αντιπροσώπων που ανήκουν στο Tea Party.

"Ο πρόεδρος θα επαναλάβει επίσης τις αρχές μας στους ηγέτες: δεν θα καταβάλουμε λύτρα στο Κογκρέσο για να επαναλειτουργήσει η κυβέρνηση και να αυξηθεί το όριο του χρέους", επισημαίνεται στην ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

"Ο πρόεδρος συνεχίζει να παροτρύνει το Κογκρέσο να υιοθετήσει ένα νομοσχέδιο που θα αυξάνει το όριο του χρέους και θα παρέχει την βεβαιότητα που χρειάζονται οι επιχειρήσεις και η οικονομία μας", καταλήγει ο Λευκός Οίκος στην ανακοίνωσή του.

Πηγή: ΑΠΕ

Διαβάστε επίσης Δημοκρατικοί: «Είμαστε κοντά σε συμφωνία για άρση του "shutdown"», Πρώτη καταχώρηση: Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013, 19:39

Τελευταία ενημέρωση: Δευτέρα, 14 Οκτωβρίου 2013, 20:38