Ο αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα επικοινώνησε τηλεφωνικά σήμερα με τον ιάπωνα πρωθυπουργό Σίνζο Άμπε για να εκφράσει την αλληλεγγύη του προς τον ιαπωνικό λαό, μετά την ανακοίνωση της εκτέλεσης ενός Ιάπωνα που κρατούσε όμηρο η τζιχαντιστική οργάνωση Ισλαμικό Κράτος.

Ο πρόεδρος Ομπάμα που πραγματοποιεί επίσκεψη στην Ινδία «εξέφρασε τα συλλυπητήριά του για τη δολοφονία από το ΙΚ του Ιάπωνα Χαρούνα Γιακάουα τονίζοντας την αλληλεγγύη του προς τον ιαπωνικό λαό», σύμφωνα με ανακοίνωση του Λευκού Οίκου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ευχαρίστησε επίσης τον πρωθυπουργό Αμπε για τη σημαντική συμβολή της Ιαπωνίας στην προσφορά ανθρωπιστικής βοήθειας στη Μέση Ανατολή.

Οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν τη συνεργασία σε μια δέσμη περιφερειακών και παγκόσμιων ζητημάτων».

Από χθες, ο πρόεδρος των ΗΠΑ είχε καταδικάσει με τον πιο έντονο τρόπο τη δολοφονία του ιάπωνα ομήρου και ζήτησε την απελευθέρωση του δεύτερου ιάπωνα ομήρου, του δημοσιογράφου Κέντζι Γκότο, που παραμένει στα χέρια των τζιχαντιστών του ΙΚ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Βίντεο αναρτήθηκε στο διαδίκτυο που δείχνει τον Γκότο να φορά πορτοκαλί στολή και να κρατά στα χέρια μια φωτογραφία στην οποία διακρίνεται η σορός του Γιακάουα. Ο πρωθυπουργός Αμπε είπε ότι το βίντεο δείχνει αξιόπιστο.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης