Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του πρέπει να κάνει χρήση περιορισμένης στρατιωτικής ισχύος στη Συρία για να αποτρέψει μελλοντικές επιθέσεις με χημικά όπλα, αλλά τόνισε ότι δεν θέλει εμπλοκή σε έναν ακόμα δαπανηρό και παρατεταμένης διάρκειας πόλεμο.

«Αυτό δεν θα είναι ένα ακόμα Ιράκ ή Αφγανιστάν» υπογράμμισε ο Ομπάμα στην εβδομαδιαία ραδιοφωνική και διαδικτυακή παρέμβασή του. «Οποιαδήποτε ενέργεια στην οποία θα προβούμε θα είναι περιορισμένη χρονικά και επιχειρησιακά, και θα έχει ως στόχο να αποτρέψει την κυβέρνηση Άσαντ από το να κάνει χρήση χημικών εναντίον του λαού της, και επίσης να μειώσει την ικανότητά της να το πράξει.»

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Δημοσκόπηση των Reuters/Ipsos την περασμένη Τρίτη έδειξε ότι το 56% των Αμερικανών πιστεύει ότι οι ΗΠΑ δεν πρέπει να επέμβουν, με μόνο το 19% να υποστηρίζει μια επίθεση. «Γνωρίζω ότι ο αμερικανικός λαός έχει κουραστεί ύστερα από μια δεκαετία πολέμων, παρότι ο πόλεμος στο Ιράκ έχει τελειώσει και στο Αφγανιστάν τελειώνει. Για τον λόγο αυτόν δεν θέλουμε εμπλοκή των στρατευμάτων μας στον πόλεμο κάποιου άλλου» πρόσθεσε ο Αμερικανός πρόεδρος.

Τόνισε, ακόμη, πως εάν δεν δοθεί απάντηση στην επίθεση της 21ης Αυγούστου από την κυβέρνηση Άσαντ, κατά την οποία σκοτώθηκαν 1.400 άνθρωποι ανάμεσά τους εκατοντάδες παιδιά, θα απειληθεί η εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ, καθώς θα αυξηθούν οι πιθανότητες για μελλοντικές επιθέσεις με χημικά όπλα από τη συριακή κυβέρνηση, τρομοκρατικές οργανώσεις ή άλλες χώρες. «Είμαστε οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής. Δεν μπορούμε να κλείσουμε τα μάτια σε εικόνες σαν κι αυτές που είδαμε στη Συρία» υπογράμμισε κλείνοντας ο Μπάρακ Ομπάμα.

Πηγή: ΑΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης