Ομπάμα: «Παρέλαβα τις πιο ξεκάθαρες πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες για το Ισλαμικό Χαλιφάτο»

Πρώτη καταχώρηση: Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015, 22:53
Ομπάμα: «Παρέλαβα τις πιο ξεκάθαρες πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες για το Ισλαμικό Χαλιφάτο»
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα είναι βέβαιος ότι παρέλαβε τις «πιο ξεκάθαρες» πληροφορίες από τις μυστικές υπηρεσίες για το Ισλαμικό Χαλιφάτο δήλωσε την Πέμπτη σε συνέντευξη Τύπου ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζον Έρνεστ.

«Αυτό που ο πρόεδρος (Ομπάμα) επανειλημμένα αναζητούσε από την ομάδα εθνικής ασφάλειας είναι η πιο ξεκάθαρη και η καλύτερη εκτίμηση του τι ακριβώς συμβαίνει στο έδαφος…και αυτό είναι που ο πρόεδρος είναι βέβαιος ότι συστηματικά έχει παραλάβει από την εθνική ομάδα ασφάλειας» δήλωσε ο Έρνεστ.

Η δήλωση του Έρνεστ ήρθε ως απάντηση σε δημοσίευμα ότι δύο ανώτεροι σε ιεραρχία αναλυτές της στρατιωτικής διοίκησης που είναι αρμόδια για τη Μέση Ανατολή (Centcom) υπέγραψαν επίσημη διαμαρτυρία τον Ιούλιο προς τον γενικό επιθεωρητή του υπουργείου Άμυνας.

Σύμφωνα με την διαμαρτυρία, ηγετικά στελέχη της Centcom εξωράισαν εκθέσεις των μυστικών υπηρεσιών που προορίζονταν για τον πρόεδρο, με σκοπό να υποβαθμίσουν την απειλή που εγείρει το Ισλαμικό Χαλιφάτο και η αλ Κάιντα.

Η δυσφορία είναι στην πραγματικότητα πολύ πιο γενικευμένη, σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο The Daily Beast, που αναφέρει επικαλούμενο ανώνυμους αξιωματούχους του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας ότι περισσότεροι από 50 αναλυτές της Centcom έχουν διαμαρτυρηθεί επισήμως επειδή διαπίστωσαν πως οι εκθέσεις τους αλλοιώθηκαν ώστε να καταστούν περισσότερο αισιόδοξες.

 Ο Έρνεστ δήλωσε πως «πολύ δύσκολες αποφάσεις» που κάθε πρόεδρος πρέπει να πάρει βασίζονται σε καλές πληροφορίες.

«Αυτές (οι καλές πληροφορίες) είναι αυτές που ακριβώς ο πρόεδρος αναζητεί, ιδιαίτερα όταν αντιμετωπίζει μια κατάσταση τόσο πολύπλοκη, όσο οι προσπάθειες μας να αποδυναμώσουμε και να καταστρέψουμε ολοκληρωτικά το Ισλαμικό Χαλιφάτο» πρόσθεσε ο Έρνεστ.

Οι κατηγορίες των αναλυτών έρχονται καθώς η κυβέρνηση του Ομπάμα διαβεβαιώνει την αμερικανική κοινή γνώμη ότι η συμμαχία 62 κρατών στην οποία ηγούνται οι ΗΠΑ ενάντια στους τζιχαντιστές στην Συρία και το Ιράκ είναι επιτυχής, παρά το γεγονός ότι η τρομοκρατική τους οργάνωση καταλαμβάνει μεγάλες ζώνες εδαφών και τεράστιες πόλεις.

Τελευταία ενημέρωση: Πέμπτη, 10 Σεπτεμβρίου 2015, 22:53