Επίσκεψη Ομπάμα στο Κολοσσαίο

Πρώτη καταχώρηση: Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014, 01:58
Επίσκεψη Ομπάμα στο Κολοσσαίο
«Είναι μεγαλύτερο από κάποια γήπεδα του μπέιζμπολ» ανέφερε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα, όταν αντίκρισε το Κολοσσαίο, στο οποίο περιηγήθηκε ολοκληρώνοντας το ταξίδι του στη Ρώμη.

Συνοδευόμενος από την αρχιτέκτονα Μπάρμπαρα Νατσάρο, την τεχνική διευθύντρια του Κολοσσαίου, ο Ομπάμα πέρασε παραπάνω από μισή ώρα στο μεγαλοπρεπές μνημείο, από το οποίο είχαν απομακρυνθεί οι τουρίστες ενώ στα υψηλότερα σημεία του είχαν ακροβολιστεί ελεύθεροι σκοπευτές. Εμφανώς εντυπωσιασμένος, ο Ομπάμα έθεσε πολλές ερωτήσεις στη ξεναγό του, όπως μετέδωσε μια μικρή ομάδα δημοσιογράφων που είχαν διαπιστευτεί για να συνοδεύσουν τον πρόεδρο σε αυτήν την ξενάγηση.


Κατά τη διάρκεια της προηγούμενης επίσκεψής του στην «Αιώνια Πόλη» το 2009, ο Ομπάμα δεν είχε επισκεφθεί αυτό το μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς, σε αντίθεση με τη σύζυγό του Μισέλ και τις κόρες του Σάσα και Μάλια, οι οποίες δεν τον συνόδευσαν σε αυτό το ταξίδι.

Ερωτηθείς για τα συναισθήματα που νοιώθει, αντικρίζοντας το Κολοσσαίο, ο Ομπάμα απάντησε:

«Είναι μεγαλύτερο από ορισμένα σύγχρονα γήπεδα του μπέιζμπολ. Πρέπει να εξακριβώσω πόσοι άνθρωποι μπορούν να κάτσουν. Είναι αξιοσημείωτο. Απίστευτο» πρόσθεσε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Τελευταία ενημέρωση: Παρασκευή, 28 Μαρτίου 2014, 02:05