Ο πρόεδρος της Ονδούρας Χουάν Ορλάντο Ερνάντες χρειάστηκε οξυγόνο μετά την εισαγωγή του στο νοσοκομείο, αφού διαγνώστηκε θετικός στον νέο κορωνοϊό την περασμένη εβδομάδα, δήλωσε στρατιωτικός γιατρός, ο οποίος προειδοποίησε ότι ο ηγέτης της χώρας εξακολουθεί να βρίσκεται σε «ευαίσθητη» κατάσταση και θα χρειαστεί να παραμείνει στο νοσοκομείο.

Τα σχόλια αυτά του αντισυνταγματάρχη Χουάν Ντίας, ο οποίος εργάζεται στο στρατιωτικό νοσοκομείο της πρωτεύουσας Τεγκουσιγκάλπα, προσφέρουν μια πρώτη εικόνα σχετικά με τη σοβαρότητα της κατάστασης του Ερνάντες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο Ντίας σημείωσε ότι η κατάσταση του προέδρου «βρίσκεται κάπου μεταξύ καλής και εμπύρετης με αναπνευστική δυσχέρεια» και πρόσθεσε ότι «υπάρχει σαφής βελτίωση».

Ο Ερνάντες ανακοίνωσε χθες, Τρίτη, ότι έχει προσβληθεί από SARS-CoV-2, όπως και η σύζυγός του και δύο συνεργάτες του, διευκρινίζοντας ότι τα συμπτώματα που παρουσιάζει είναι ήπια και ότι θα εργάζεται εξ αποστάσεως. Ωστόσο αργότερα εισήχθη στο νοσοκομείο.

Μετά την εισαγωγή του με βήχα, αναπνευστικά προβλήματα και ενδείξεις φλεγμονής, οι γιατροί στο νοσοκομείο προσάρμοσαν την αγωγή του «συμπεριλαμβάνοντας τη χορήγηση οξυγόνου», πρόσθεσε ο Ντίας. Μέχρι στιγμής δεν έχει διευκρινιστεί αν συνεχίζεται η χορήγηση οξυγόνου στον 51χρονο πρόεδρο της χώρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Ονδούρα έχει καταγράψει 13.943 κρούσματα νέου κορωνοϊού και 405 θανάτους από τη νόσο Covid-19 που αυτός προκαλεί. Ωστόσο πολλοί πολίτες δεν πειθάρχησαν στην καραντίνα που επιβλήθηκε και οι αριθμοί αυτοί είναι πιθανόν να υπολείπονται των πραγματικών της επιδημίας στη χώρα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης