Ονδούρα: Συνεχίζεται το θρίλερ με τους εγκλωβισμένους εργάτες

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014, 06:22
Ονδούρα: Συνεχίζεται το θρίλερ με τους εγκλωβισμένους εργάτες
Για δεύτερη ημέρα συνεχίζονται οι έρευνες σε ένα παράνομο χρυσωρυχείο στη νότια Ονδούρα, με τα σωστικά συνεργεία να απέχουν λίγα μέτρα μόλις από το σημείο που εγκλωβίστηκαν τρεις εργάτες λόγω κατολίσθησης. Άλλοι οκτώ εργάτες εξακολουθούν και αγνοούνται.

Οι εργάτες παγιδεύτηκαν όταν η είσοδος του ορυχείου στο οποίο εργάζονταν στο Σαν Χουάν Αρίμπα κατέρρευσε την Τετάρτη. Αξιωματούχοι αναφέρουν ότι πριν από λίγους μήνες είχε διαταχθεί το κλείσιμο του χρυσωρυχείου που βρίσκεται 110 χιλιόμετρα νότια της πρωτεύουσας Τεγκουσιγκάλπα, καθώς δεν τηρούσε τους κανόνες ασφαλείας.

«Σε λίγο θα σώσουμε τρεις από τους παγιδευμένους εργάτες» δήλωσε ο Όσκαρ Κρους, ένας εκπρόσωπος τύπου της οργάνωσης Πράσινος Σταυρός του Ελ Σαλβαδόρ, τα μέλη του οποίου έχουν μεταβεί στην περιοχή για να λάβουν μέρος στην επιχείρηση διάσωσης.

«Βρισκόμαστε τρία ή τέσσερα μέτρα μακριά τους και ανοίγουμε μια δίοδο (. . .) για να τους βγάλουμε έξω» από τα συντρίμμια, πρόσθεσε.

Οι διασώστες επισήμαναν ότι βρίσκονται σε επαφή με τους τρεις άνδρες, που τους είπαν ότι φοβούνται, πεινάνε, διψάνε και υποφέρουν από τη ζέστη. Τα μέλη των συνεργείων αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων έχουν καταφέρει να τους δώσουν νερό.

Εκατοντάδες μέλη των οικογενειών των εγκλωβισμένων έχουν συγκεντρωθεί στην είσοδο του χρυσωρυχείου και παρακολουθούν τα μέλη των σωστικών συνεργείων να απομακρύνουν τα χαλάσματα από το σημείο της κατολίσθησης ενώ περιμένουν νέα για τους αγαπημένους τους.

«Οι πρώτες 24 ώρες είναι ζωτικής σημασίας στις επιχειρήσεις διάσωσης και τώρα βρισκόμαστε ήδη στις 40 ώρες και η κατάσταση είναι ανησυχητική» δήλωσε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς ένας εκπρόσωπος της πυροσβεστικής υπηρεσίας, ο Μάρκο Αρτίκα. «Δεν γνωρίζουμε ωστόσο πού βρίσκονται οι υπόλοιποι οκτώ εργάτες που εγκλωβίστηκαν στο χρυσορυχείο», πρόσθεσε ο ίδιος.

Τελευταία ενημέρωση: Σάββατο, 5 Ιουλίου 2014, 06:22