Απομακρύνθηκε από τη θέση του στην Κολομβία ο διπλωμάτης της Ονδούρας ύστερα από τις αποκαλύψεις για νύχτα… ακολασίας και σεξ την περίοδο των Χριστουγέννων μέσα στην πρεσβεία της χώρας στην πρωτεύουσα, Μπογκοτά.

Όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο BBC, ένας από τους σωματοφύλακες του Carlos Humberto Rodriguez Andino, μαζί μ’ ένα στέλεχος της πρεσβείας προσκάλεσαν στις 20 Δεκεμβρίου δύο ιερόδουλες, οι οποίες κατηγορήθηκαν στη συνέχεια πως αφαίρεσαν παράνομα από το κτήριο φορητούς υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα με πλήθος απόρρητων και άκρως εμπιστευτικών πληροφοριών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Άμεσα τέθηκε σε εφαρμογή το πρωτόκολλο Ασφαλείας της πρεσβείας, με μέλη ειδικής εξεταστικής επιτροπής να ξεκινούν έρευνες, την ίδια στιγμή που οι Αρχές της Κολομβίας προσπαθούσαν να διαπιστώσουν την ταυτότητα των δύο γυναικών. Οι πληροφορίες δεν άργησαν να επιβεβαιωθούν, με τον πρέσβη της Ονδούρας να είναι τελικά αυτός που… πλήρωσε το μάρμαρο, υποβάλλοντας την παραίτησή του.


(Ο Carlos Humberto Rodriguez Andino με τον πρόεδρο της Κολομβίας, Juan Manuel Santos)

«Προκειμένου να διασφαλιστούν τα εθνικά συμφέροντα και οι καλές σχέσεις με τη Δημοκρατία της Κολομβίας, ζητήσαμε την αμετάκλητη παραίτηση του Carlos Humberto Rodriguez Andino», επισημαίνεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της Ονδούρας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Γενετικό υλικό στο γραφείο του πρέσβη

Σύμφωνα με το RussiaToday (RΤ), οι άνθρωποι που πήγαν το πρωί στην πρεσβεία αντίκρισαν εικόνες… αποσύνθεσης του προσωπικού Ασφαλείας, το οποίο στελέχωνε τη βραδινή βάρδια.

Ενδεικτικά αναφέρεται πως ένας άνδρας εντοπίστηκε να κοιμάται πεσμένος στο έδαφος μέσα στον χώρο των πλυντηρίων, την ίδια στιγμή που γύρω του υπήρχαν άδεια μπουκάλια αλκοολούχων ποτών και επικρατούσε μια εικόνα που παρέπεμπε σε… άγρια νύχτα. Παράλληλα, φαίνεται πως βρέθηκε γενετικό υλικό στον χώρο όπου στεγάζεται το γραφείο του… πρώην πλέον πρέσβη της Ονδούρας, ο οποίος μέχρι στιγμής δεν έχει διαπιστωθεί αν ήταν παρών εκείνη τη νύχτα.

Σύμφωνα με το Associated Press, για τη μεταφορά από προς και το κτήριο των ιερόδουλων χρησιμοποιήθηκε όχημα της πρεσβείας.

Δεν είναι η πρώτη φορά που η Κολομβία βρίσκεται στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος για σεξουαλικό σκάνδαλο κυβερνητικών και όχι μόνο αξιωματούχων. Τον Απρίλιο του 2012, η επίσημη επίσκεψη του Barack Obama στην Κολομβία στο πλαίσιο της Συνόδου Χωρών της Αμερικανικής Ηπείρου στην πόλη Καρθαγένα είχε συνοδευτεί από την ανάκληση τουλάχιστον 20 Αμερικανών πρακτόρων λόγω… συναντήσεών τους σε δωμάτια ξενοδοχείων, ανήμερα της Συνόδου. Η έρευνα συνεχίστηκε και οδήγησε στην απόλυση 9 υπαλλήλων των Μυστικών Υπηρεσιών των Η.Π.Α., στην προσπάθεια της CIA να αποκαταστήσει το όνομά και τη φήμη της.

Διαβάστε επίσης:
Νέες αποκαλύψεις για τους «άτακτους» πράκτορες, Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 21 Απριλίου 2012, 01:06

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης