Ο πρωθυπουργός της Γαλλίας διέψευσε πως ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας έχει έλθει σε συμφωνία με τον επικεφαλής των Γάλλων Σοσιαλιστών αναφορικά με ένα «Σύμφωνο Ανάπτυξης» που θα βοηθήσει κράτη-μέλη της Ευρωζώνης να βγουν από την κρίση, περιορίζοντας σε έναν βαθμό τα σκληρά μέτρα λιτότητας.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Les Echos», η οποία δημοσιεύεται σήμερα, Παρασκευή, ο François Fillion ξεκαθάρισε πως δεν υπάρχει καμία συμφωνία ανάμεσα στον Μario Draghi και τον François Hollande σχετικά με αυτό το θέμα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ερωτώμενος για το «Σύμφωνο Ανάπτυξης», το οποίο ζήτησε την Τετάρτη ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ), απάντησε:

«Αυτό που αντικρούω με τον εντονότερο τρόπο είναι ότι ο Mario Draghi και ο François Hollande έχουν συμφωνήσει σε οτιδήποτε, και σίγουρα όχι για τον χρυσό κανόνα. Αυτό που λέει ο πρόεδρος της Κεντρικής Τράπεζας είναι ότι η επιστροφή στα ισορροπημένα δημόσια οικονομικά είναι μια ακέραια δέσμευση. Αυτή η δέσμευση επέτρεψε να σταματήσουμε την κερδοσκοπία σε βάρος του ευρωπαϊκού νομίσματος», εξήγησε.

«Στο πρόγραμμα του François Hollande δεν υπάρχει τίποτα που να επιτρέπει να τηρηθεί αυτή η δέσμευση», κατέληξε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης