Ο γενικός γραμματέας του Ο.Η.Ε., Ban Ki-moon, εξέφρασε την έντονη δυσφορία του για τις πρόσφατες «εμπρηστικές» δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων του Ιράν κατά του Ισραήλ, καλώντας την ασιατική χώρα να συμμορφωθεί με τις εξαγγελίες της Δύσης όσον αφορά στο «επίμαχο» πυρηνικό της πρόγραμμα.

«Ο Γενικός Γραμματέας είναι δυσαρεστημένος από τις τοποθετήσεις για την ύπαρξη του Ισραήλ, που αποδίδονται στον ανώτατο θρησκευτικό ηγέτη και τον πρόεδρο της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν. Καταδικάζουμε αυτές τις προσβλητικές και εμπρηστικές δηλώσεις», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σύμφωνα με το Χάρτη των Ηνωμένων Εθνών, όλα τα μέλη πρέπει να απέχουν από την απειλή ή τη χρήση βίας κατά της εδαφικής ακεραιότητας ή της πολιτικής ανεξαρτησίας οποιουδήποτε κράτους», προστίθεται.

Χιλιάδες άνθρωποι συγκεντρώθηκαν την Παρασκευή στο κέντρο της Τεχεράνης φωνάζοντας συνθήματα κατά του Ισραήλ και των Η.Π.Α., την ίδια στιγμή που ο πρόεδρος της χώρας, Mahmoud Ahmadinejad, ξεκαθάριζε ότι «δεν υπάρχει χώρος για το εβραϊκό κράτος στη Μέση Ανατολή». Νωρίτερα, ο ανώτατος θρησκευτικός ηγέτης του Ιράν, Ayatollah Ali Khamenei, είχε δηλώσει ότι «το Ισραήλ μια ημέρα θα πάψει να υπάρχει και εκεί θα επιστρέψει το παλαιστινιακό έθνος».

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης