Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Milliyet», η αντίδραση γυναικείων οργανώσεων, αλλά και του Τύπου στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, για απαγόρευση των αμβλώσεων έχει λάβει διεθνείς διαστάσεις.

Η εφημερίδα αναφέρει στο ρεπορτάζ της πως διεθνή ΜΜΕ αλλά και φεμινιστικές οργανώσεις καλούν τον Τούρκο πρωθυπουργό να μην κάνει πράξη την ανακοίνωσή του, περνώντας την ως νόμο του κράτους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μάλιστα, ενδεικτικό της οργής των γυναικών στο ενδεχόμενο της απαγόρευσης εντός των επόμενων ημερών των αμβλώσεων είναι η πράξη δύο φοιτητριών στην Άγκυρα, απέναντι στον Μελίχ Γκιοκτσέκ, δήμαρχο Άγκυρας και άνθρωπο από το στενό περιβάλλον του Ερντογάν. Ο κ. Γκιοκτσέκ, ο οποίος είχε προβεί στην εξής προκλητική μέσω τηλεοπτικής συνέντευξης δήλωση: «Γιατί να πληρώνουν τα παιδιά το λάθος των μαμάδων; Ας σκοτώσει τον ίδιο της τον εαυτό (η εγκυμονούσα) και όχι το παιδί», σε εγκαίνια που πήγε να παραστεί το πρωί του Σαββάτου δέχθηκε επίθεση με αυγά από δύο φοιτήτριες. Οι φοιτήτριες που διαμαρτυρήθηκαν με αυτό τον τρόπο στη δήλωσή του συνελήφθησαν από την αστυνομία.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης