Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Jose Luis Rodriguez Zapatero, ανακοίνωσε σήμερα πως η χώρα του θα ζητήσει αποζημίωση για ζημιά των γεωργικών της προϊόντων, αφού τα ισπανικά αγγούρια αποδείχθηκε ότι δεν ευθύνονται για την επιδημία του θανατηφόρου βακτηρίου.

«Δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη ότι ισπανικά προϊόντα ευθύνονται για την επιδημία αιμορραγικής γαστρεντερίτιδας, σύμφωνα με αναλύσεις που πραγματοποιήθηκαν στη χώρα» δήλωσε σε έντονο ύφος ο κ. Zapatero.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Χθες, κατέστη σαφές, με τις αναλύσεις που πραγματοποίησε η ισπανική Υπηρεσία Ασφάλειας Τροφίμων, πως δεν υπάρχει η παραμικρή ένδειξη, ότι η σοβαρή αυτή μόλυνση προέρχεται από κάποιο ισπανικό προϊόν» πρόσθεσε σε συνέντευξή του στο κρατικό ραδιόφωνο.

Ο ίδιος είπε, ακόμα, πως η χώρα του θα ζητήσει αποζημίωση για τη ζημιά που υπέστη η αγροτική παραγωγή της Ισπανίας, αφού η επιδημία του θανατηφόρου βακτηρίου δεν προέρχεται από τα ισπανικά αγγούρια.

«Θα ήθελα μια σαφέστερη αντίδραση εκ μέρους της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ειδικά να αποσαφηνίσει ποιοι είναι οι κανόνες του παιχνιδιού στην Ευρωπαϊκή Ένωση σε ό,τι αφορά στα σύνορα» επεσήμανε ο σοσιαλιστής πρωθυπουργός, αναφερόμενος στο ότι πολλές ευρωπαϊκές χώρες σταμάτησαν να αγοράζουν ισπανικά φρούτα και λαχανικά.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τώρα έχουμε μπροστά μας έναν πολύ φιλόδοξο στόχο, να αποκαταστήσουμε το συντομότερο δυνατόν την καλή φήμη και την εμπορικότητα όλων των ισπανικών προϊόντων» υπογράμμισε -μεταξύ άλλων – ο κ. Zapatero.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης