Σύμφωνα με πληροφορίες που διέρρευσαν από διάφορες πηγές, η Αίγυπτος σχημάτισε τη νέα της κυβέρνηση και αντικατέστησε τον υπουργό Οικονομικών -ο οποίος ήταν δημοφιλής μεταξύ των ξένων επενδυτών- και τον υπουργό Εσωτερικών, τον οποίο επέκριναν οι διαδηλωτές για τον τρόπο με τον οποίο η αστυνομία αντιμετώπισε τις διαδηλώσεις.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιούσεφ Μπούτρος-Γάλι, αντικαταστάθηκε από τον Γκαουντάτ ελ-Μαλτ, ο οποίος ήταν επικεφαλής του ελεγκτικού συμβουλίου και έγινε δημοφιλής, επειδή αντιμετώπισε τη διαφθορά, δήλωσε μια πηγή. Ωστόσο, το τηλεοπτικό δίκτυο «Αλ Αραμπίγια» μετέδωσε πως ο Ελ-Μαλτ διέψευσε την πληροφορία ότι διορίσθηκε υπουργός Οικονομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ίδια πηγή καθώς και μία άλλη δήλωσαν πως ο στρατηγός Μαχμούντ Ουάγκντι, ο οποίος ήταν προηγουμένως επικεφαλής της εγκληματολογικής υπηρεσίας του Καΐρου, ενώ είχε διατελέσει επίσης επικεφαλής των σωφρονιστικών ιδρυμάτων της χώρας, θα είναι ο νέος υπουργός Εσωτερικών.

Εν τω μεταξύ, η κεντρική τράπεζα ανακοίνωσε σήμερα πως οι τράπεζες της Αιγύπτου θα παραμείνουν κλειστές και αύριο, δηλαδή για τρίτη ημέρα, ενώ συμπλήρωσε πως δεν έχει προς το παρόν οριστεί ημερομηνία για την επαναλειτουργία τους.

«Θα παρακολουθούμε την κατάσταση σε καθημερινή βάση» δήλωσε ο αναπληρωτής διοικητής της κεντρικής τράπεζας, Χίσαμ Ραμίζ, προς το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων «Mena».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης