«Στο παρά πέντε» γλίτωσαν δύο ορειβάτες που σκαρφάλωναν σε έναν παγωμένο καταρράκτη στη Χερσόνησο Σιρετόκο, στο Χοκάιντο της Ιαπωνίας. Ξαφνικά, τεράστια κομμάτια πάγου άρχισαν να καταρρέουν, μόλις λίγα μέτρα πιο μακριά από το σημείο που βρίσκονταν οι Άλμπερτ Λέιχφριντ και  Μάρκους Μπέντλερ.

Είναι η πρώτη φορά, που ορειβάτες τολμάνε να ανέβουν στο συγκεκριμένο καταρράκτη. Οι δύο Αυστριακοί, αποφάσισαν να το επιχειρήσουν, αφού προηγουμένως είχαν πειστεί ότι ήταν ασφαλές, αν και ειδικοί τους είχαν προειδοποιήσει ότι σε περίπτωση έντονης ηλιοφάνειας, μέρος του παγωμένου καταρράκτη μπορεί να καταρρεύσει.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όταν αντιλήφθηκαν ότι κάτι πήγαινε στραβά, ήταν ήδη στα μισά της διαδρομής. «Ύστερα από λίγα μέτρα ανάβασης, ακούσαμε ένα μπουμπουνητό και ξαφνικά ένα τεράστιο κομμάτι πάγου ερχόταν κατά πάνω μας», αφηγείται ο Λέιχφριντ.

Μόλις σταμάτησε η πτώση των πάγων, οι δύο ορειβάτες άρχισαν να κατεβαίνουν, μέχρι που έφτασαν στα «πόδια» του καταρράκτη. Την απίστευτη σκηνή κατέγραψε με το φωτογραφικό του φακό, ένας φίλος των ορειβατών που ταξίδευε μαζί τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης