Ένας 52χρονος κινδύνευσε να χάσει τη ζωή του στην προσπάθειά του να αποκρούσει επίθεση από μια αρκούδα που του όρμηξε στη νότια Καλιφόρνια, σε ορειβατικό μονοπάτι τη Δευτέρα το μεσημέρι, όπως ανακοίνωσε η αστυνομία.

Περίπου στις 2 το μεσημέρι (τοπική ώρα), ο άνθρωπος που έκανε πεζοπορία σε ανώτερο μονοπάτι στο πάρκο άγριας φύσης του Bailey Canyon, συνάντησε μία αρκούδα, δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας του Σιέρρα Μάδρε, Λάρι Τζιανόνε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο πεζοπόρος λίγο έλειψε να έρθει αντιμέτωπος και με μια δεύτερη, που κατέβαινε από το βουνό αν και ο ίδιος άργησε να το αντιληφθεί. Μία από τις αρκούδες, σύμφωνα με τις αρχές ήταν περίπου 300 κιλά.

Ο πεζοπόρος που δέχθηκε χαρακιές στο πρόσωπο, έτρεξε προς τα πίσω και χρειάστηκε να διανύσει 2 μίλια με ματωμένο κεφάλι, προτού φτάσει στο καταφύγιο για να ζητήσει βοήθεια. Όταν σταμάτησε εκεί, κοίταξε από το παράθυρο στην απέναντι πλαγιά και είδε μια δεύτερη αρκούδα!

Και οι δύο όμως ευτυχώς, δεν τον ακολούθησαν… 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θύμα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Methodist» στην Αρκαδία και υπεβλήθη σε θεραπεία. Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή και αναμένεται να συνέλθει άμεσα.

Ο πεζοπόρος είπε στην αστυνομία ότι η μία από τις αρκούδες που στάθηκε μπροστά του, ήταν πιο ψηλή από αυτόν και πιστεύει ότι δεύτερη που κατέβαινε από το βουνό πρέπει να ήταν η μητέρα της.

Αξιωματούχοι έχουν κλείσει το μονοπάτι και έχουν συγκεντρώσει στην περιοχή μια οπλισμένη ομάδα, προκειμένου να εντοπίσουν τις αρκούδες.

Κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει πάντως στο Bailey Canyon…

Zougla.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης