Ο Πάσε Κέπι, εξωτερικά είναι ένας ηλικιωμένος άντρας από την Αλβανία. Και όμως, αν κοιτάξετε λίγο καλύτερα, θα αναγνωρίσετε πίσω από το ρυτιδιασμένο πρόσωπο, μία από τις τελευταίες 40 «ορκισμένες παρθένες» της Αλβανίας.

Η Πάσε Κέπι, λοιπόν, εδώ και 60 χρόνια ζει σαν άντρας. Αποποιήθηκε τη γυναικεία της φύση, έκοψε τις μακριές μαύρες μπούκλες της και αντικατέστησε τα φουστάνια της με τα φαρδιά παντελόνια του πατέρα της. Αρματώθηκε με μια καραμπίνα και ορκίστηκε στον εαυτό της, να μην μάθει ποτέ τι σημαίνει γάμος, παιδιά και σεξ.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για αιώνες, η αλλαγή φύλου θεωρούνταν μία συνηθισμένη πρακτική για τις οικογένειες της επαρχίας της γειτονικής χώρας, στις οποίες δεν υπήρχαν άντρες. Ο πατέρας της Κέπι σκοτώθηκε σε καυγά για βεντέτα, αφήνοντας την οικογένεια χωρίς διάδοχο.

Έκτοτε, η 20χρονη τότε Πάσε, πήρε τον όρκο της παρθενίας και έγινε αρσενικό, ενώ το έβαλε σκοπό ζωής να πάρει εκδίκηση για τον θάνατο του πατέρα της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Τότε ήταν πολύ καλύτερο να είσαι άντρας, αφού τις γυναίκες δεν τις ξεχώριζαν από τα ζώα», παραδέχεται η 78χρονη Κέπι. «Τώρα οι Αλβανές γυναίκες είναι ισότιμες με τους άντρες και είναι και πιο δυνατές σε πολλές περιπτώσεις. Σήμερα θα ήταν ωραία να ήμουν θηλυκό», προσθέτει.        

Ωστόσο σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να συγχέεται η έννοια της «ορκισμένης παρθένας» με την ομοφυλοφιλία, αφού αυτές οι γυναίκες δεν κάνουν επεμβάσεις αλλαγής φύλου και το σεξ κάθε είδους είναι εκτός της νοοτροπίας τους.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης