Η Ουγγαρία και η Πολωνία είναι μαζί στη μάχη για την υπεράσπιση της χριστιανικής τους πατρίδας, δήλωσε σήμερα ο Ούγγρος πρωθυπουργός Βίκτορ Ορμπαν στα αποκαλυπτήρια ενός μνημείου στη μνήμη του εκλιπόντος προέδρου της Πολωνίας, ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα το 2010 μαζί με δεκάδες άλλους επιβάτες.

«Θεωρούμε ότι οι Πολωνοί και οι Ούγγροι έχουν μια κοινή διαδρομή, έναν κοινό αγώνα και έναν κοινό στόχο: να οικοδομήσουν και να υπερασπιστούν την πατρίδα έτσι όπως την θέλουμε…χριστιανική και με εθνικές αξίες», είπε ο Όρμπαν, δύο ημέρες πριν από τις εκλογές.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ίδιος μάλιστα επανέλαβε ότι η Πολωνία μπορεί να υπολογίζει στην Ουγγαρία στις διαφωνίες της με τις Βρυξέλλες.

Από την πλευρά του ο Γιάροσλαβ Κατσίνσκι, ο επικεφαλής του κυβερνώντος κόμματος Νόμου και Δικαιοσύνης της Πολωνίας, δήλωσε σήμερα ότι η Ευρώπη θα πρέπει να βασίζεται σε ισχυρά έθνη-κράτη και πρόσθεσε ότι η κοινή πορεία της χώρας του με την Ουγγαρία θα οδηγήσει τα δύο αυτά κράτη στην ελευθερία.

Ο Κατσίνσκι κάλεσε επίσης τους Ούγγρους να στηρίξουν τον πρωθυπουργό Βίκτορ Όρμπαν στις εκλογές της Κυριακής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Σε δύο ημέρες θα αποφασίσετε για την ελευθερία. Η αξιοπρέπεια και η ελευθερία των εθνών είναι στενά συνδεδεμένη με το όνομα του Βίκτορ Όρμπαν όχι μόνο για τους Ούγγρους, αλλά και για τους Πολωνούς», είπε ο ίδιος στην τελετή για τα αποκαλυπτήρια του μνημείου.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης