Η απόφαση της Βρετανίας να βγει από την Ευρωπαϊκή Ένωση δεν έχει στόχο την απομόνωση της χώρας από την παγκόσμια οικονομία, υποστήριξε σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας ο Τζορτζ Όσμπορν.

Ο υπουργός Οικονομικών του Ηνωμένου Βασιλείου παραδέχτηκε ότι «οι ημέρες μπροστά μας δεν θα είναι χαλαρές», επισημαίνοντας ότι είναι πολύ πιθανό να συνεχιστεί η μεταβλητότητα στην αγορά. Όπως είπε, όμως, «η Βρετανία είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική, η οικονομία μας ισχυρή και παραμένουμε ανοιχτοί για business».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παράλληλα, γνωστοποίησε ότι έχουν γίνει επαφές με το ΔΝΤ, τους ΥΠΟΙΚ της Ευρωζώνης, με CEOs πολυεθνικών, την Παγκόσμια Τράπεζα και την G7. Σύμφωνα με τον ίδιο, «οι αγορές ίσως να μην περίμεναν το αποτέλεσμα (του δημοψηφίσματος)».

Σχετικά με το πολιτικό του μέλλον, υποστήριξε ότι «θα ξεκαθαρίσω τον ρόλο μου στην κυβέρνηση τις επόμενες ημέρες», ενώ για το πότε τελικά θα υλοποιηθεί η απόφαση για Brexit τόνισε πως «μόνο η Βρετανία μπορεί να ενεργοποιήσει το άρθρο 50 και κατά την άποψή μου πρέπει να το κάνουμε όταν θα έχουμε ξεκάθαρη εικόνα για τις νέες διευθετήσεις που επιζητούμε με τους Ευρωπαίους γείτονές μας».

Διαβάστε επίσης:
Ο κίνδυνος της ύφεσης πλανάται πάνω από τη Βρετανία

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης