Ο ειδικός εισηγητής του ΟΗΕ για τα βασανιστήρια Nils Melzer δήλωσε ότι στις 31 Μαΐου έδωσε συνεντεύξεις στο Sky News και στο BBC, όπου αναφέρθηκε στα ευρήματά του, σύμφωνα με τα οποία ο ιδρυτής του WikiLeaks Julian Assange έχει πέσει θύμα ψυχολογικών βασανιστηρίων.

Τα δύο βίντεο των συνεντεύξεων ουδέποτε είδαν το φως της δημοσιότητας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Απαντώντας στην επίθεση «από τον δηλητηριώδη προπαγανδιστή της αυτοκρατορίας» Idrees Ahmad σχετικά με τη συνέντευξή του στην RT, ο Melzer έγραψε στο Τwitter ότι έδωσε συνεντεύξεις τόσο στο Sky News όσο και στο BBC World, αλλά, όπως φαίνεται, ουδέποτε προβλήθηκαν.

«Θα πρέπει να  καταγραφεί: Στις 31 Μαΐου είχα δώσει παρόμοιες αποκλειστικές τηλεοπτικές συνεντεύξεις τόσο στο @SkyNews όσο και στο @BBCWorld για τον #JulianAssange, αλλά φαίνεται ότι αποφάσισαν να μην τις μεταδώσουν».

Αυτό ακριβώς κατέγραψε ο Melzer στον διαδικτυακό τόπο https://t.co/WLhg7jYKxv- Nils Melzer (@NilsMelzer) στις 2 Ιουνίου 2019.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Έτσι, ο εισηγητής του ΟΗΕ εμφανίστηκε στην πραγματικότητα στο «κατ’ εξοχήν δίκτυο προπαγάνδας του Κρεμλίνου» – όπως αποκαλείται από ορισμένους πιστούς στην πληροφόρηση αποκλειστικά από τα λεγόμενα συστημικά Μέσα (του συρμού) «το προπαγανδιστικό δίκτυο του κράτους που πυροβολεί δημοσιογράφους στο πρόσωπο» (το RT.com δηλαδή)» – για να αποκαλύψει πως έχει υποστεί βασανιστήρια ο Julian Assange.   

Όπως επισημάνθηκε όμως, ο Ahmad έχει την ψευδαίσθηση πως οι εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ θα πρέπει να παραμένουν αποκλειστικά πιστοί σε συγκεκριμένη ομάδα κρατών.

Έτσι όποιος προσπαθήσει να ψάξει να βρει το επίμαχο βίντεο με τον Nils Melzer που δίνει συνεντεύξεις για αυτό το θέμα, θα δει βίντεο από το RT και το Ruptly, αλλά δεν θα βρει βίντεο από το BBC World ή το Sky News, καθώς και ουδέν αρχείο από οποιασδήποτε άλλη τηλεοπτική  συνέντευξή του που να είχε προβληθεί κάποτε.

Στην πραγματικότητα πάντως, το BBC δημοσίευσε μικρό κείμενο που περιέχει μερικά μικρά αποσπάσματα από τη συζήτηση με τον Melzer, που ουδεμία σχέση έχει με τις λεπτομερείς δηλώσεις και την ποσότητα  των πληροφοριών που έδινε στην τηλεοπτική συνέντευξη και στο βίντεο σε απευθείας σύνδεση.

Σύνταξη: Κώστας Μπετινάκης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης