Τον γύρο του κόσμου κάνουν εδώ και λίγες ώρες φωτογραφίες που δείχνουν τον Dennis Rodman να παρακολουθεί έναν αγώνα Καλαθοσφαίρισης, έχοντας στο πλευρό του τον ηγέτη της Β. Κορέας.

Όπως μετέδωσε το αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο ABC, πρόκειται για μια εξαιρετικά σπάνια συνάντηση, καθώς ο Kim Jong-un αποφεύγει τις πολλές δημόσιες εμφανίσεις και φυσικά δηλώσει «εχθρός» της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής που εφαρμόζεται εδώ και δεκαετίες απέναντι στη χώρα του. Ενδεικτικό του αντίκτυπου που προκάλεσε αυτή η «περίεργη» (όπως τη χαρακτηρίζουν οι «New York Times») συνύπαρξη των δύο ανδρών στην εξέδρα των επισήμων γηπέδου στην πρωτεύουσα Πιονγκγιάνγκ αποτελεί το γεγονός πως ο ηγέτης της Β. Κορέας δεν καταδέχτηκε να συναντήσει πριν από μερικές εβδομάδες τον ιδρυτή της Google, Eric Schmidt, όταν ο τελευταίος ταξίδεψε εκεί στο πλαίσιο προσπαθειών για τον εκσυγχρονισμό του Διαδικτύου στην ασιατική χώρα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Παρόλο που ελάχιστα πράγματα είναι γνωστά για τη ζωή του Kim Jong-un, η αγάπη που τρέφει για το άθλημα της Καλαθοσφαίρισης και η αδυναμία του στα Gudgets και τις νέες τεχνολογίες δεν κρύβονται. Την περίοδο που σπούδαζε στην Ελβετία δεν έκρυβε την προτίμησή του στους Chicago Bulls και τους San Antonio Spurs, ομάδες στις οποίες το «κακό παιδί του NBA» αγωνίστηκε. Πολύ λογικό λοιπόν να έχει… στρατηγικό πλεονέκτημα σε σχέση με οποιονδήποτε άλλο Αμερικανό πολίτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες που δόθηκαν στη δημοσιότητα από τον αγώνα επίδειξης, το κλίμα ανάμεσα στον Kim Jong-un και τον Dennis Rodman ήταν κάτι παραπάνω από καλό, με τον φωτογραφικό φακό να «απαθανατίζει» στιγμές έντασης κατά τη διάρκεια του παιχνιδιού. Τα χαμόγελα έδιναν και έπαιρναν, με τους δύο άνδρες να ανταλλάσσουν ανά τακτά χρονικά διαστήματα κουβέντες -προφανώς για θέματα που άπτονται της Καλαθοσφαίρισης.

Η Β. Κορέα πραγματοποίησε πρόσφατα την τρίτη της πυρηνική δοκιμή, με την αμερικανική διπλωματία να μην μπορεί να αποτρέψει το συγκεκριμένο γεγονός. Οι σχέσεις Ουάσινγκτον και Πιονγκγιάνγκ δεν είναι και οι καλύτερες δυνατές, ωστόσο ο Dennis Rodman μπόρεσε να παρακολουθήσει τον αγώνα φορώντας ένα καπέλο της Εθνικής Ομάδας Καλαθοσφαίρισης των Η.Π.Α. και πίνοντας… Coca – Cola!

Όπως λέει και μια λαϊκή ρήση «όσα φέρνει η ώρα, δεν τα φέρνει ο χρόνος».

«Δεν είμαι πολιτικός»

Από την πρώτη στιγμή που πάτησε το πόδι του στη Β. Κορέα, ο παλαίμαχος Καλαθοσφαιριστής φρόντισε να ξεκαθαρίσει πως το ταξίδι του εκεί δεν έχει άρωμα… πολιτικής ή διπλωματίας.

Έχοντας μαζί του τρία από τα μέλη της διάσημης ομάδας των «Harlem Globetrotters» έφθασε την Τρίτη στο αεροδρόμιο της πρωτεύουσας Πιονγκγιάνγκ στο πλαίσιο γυρισμάτων για ένα ντοκιμαντέρ της αμερικανικής εταιρείας παραγωγής HBO, το οποίο και θα κυκλοφορήσει εκτός συγκλονιστικού απροόπτου στις αρχές Απριλίου.

«Δεν είμαι πολιτικός. O Kim Jong-un και ο λαός της Β. Κορέας είναι λάτρεις της Καλαθοσφαίρισης. Τους αγαπώ όλους. Τέλος!», έγραψε σ’ ένα από τα μηνύματά του στο Twitter.

Ο Dennis Rodman δεν παρέλειψε να χαρακτηρίσει «φίλο για μια ζωή» τον Kim Jong-un, ενώ φρόντισε να ενημερώσει και για την άριστη περιποίηση και την εξαιρετική φιλοξενία που βρήκε στη Β. Κορέα. Καπνιστή γαλοπούλα και σούσι ήταν ορισμένα από τα εδέσματα που δοκίμασε σε μια από τις δεκάδες δεξιώσεις που έχει δώσει το παρών μέχρι στιγμής. Πλάνα από την κρατική τηλεόραση έδειχναν τον πρώην παίκτη των Chicago Bulls και των San Antonio Spurs να επισκέπτεται την Πέμπτη -μαζί με τα μέλη των «Harlem Globetrotters» σημαντικά μνημεία της πρωτεύουσας, έχοντας πάντα δίπλα του ομάδα ξεναγών.

Όσον αφορά στο αποτέλεσμα του αγώνα… 110 – 110. Δίκαιο το αποτέλεσμα για έναν αγώνα Καλαθοσφαίρισης με… άρωμα διπλωματίας! Εξάλλου, όπως έγινε γνωστό, ο Kim Jong-un εξέφρασε την ελπίδα του στον πέντε φορές πρωταθλητή του NBA η συνάντησή τους να αποτελέσει την αρχή για τη βελτίωση των σχέσεων ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και την Πιονγκγιάνγκ. Προς αυτή την κατεύθυνση ο Dennis Rodman τον προσκάλεσε να επισκεφτεί τις Η.Π.Α.

Διαβάστε επίσης:
Στους ρυθμούς του Dennis Rodman η Β. Κορέα, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 27 Φεβρουαρίου 2013, 05:45

Επιμέλεια: Μάριος Βελέντζας

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης